Navigatie                     

ZuZuCaratanase, lector în cadrul Facultăţii de Arte a UOC, a câștigat Premiul „Arco di Traiano”

 

 

             În februarie, la Benevento, Italia, a avut loc o ceremonie de premiere unde cunoscutul artist plastic ZuZuCaratanase (n. 14 mai 1985, pe numele său real Răzvan-Constantin Caratănase) a obținut o recunoaștere importantă. În cadrul Concursului Internațional de Artă Contemporană (Rassegna Internazionale d’ArteContemporanea) i s-a decernat o distincție prestigioasă: Premio„Arco di Traiano”. Artistul nu este la prima distincție pe plan internațional, în ultimii ani el a  câștigat premii în Bulgaria, Franța, Japonia, Spania, Republica Moldova și în Italia (anul trecut în luna octombrie), plus alte câteva zeci în țară, incluzând Premiul Ministerului Culturii (de două ori), Premiul pentru Cultură acordat de Comisia Națională a României pentru UNESCO, Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România etc.

          ZuZuCaratanase s-a remarcat rapid prin lucrările sale de grafică și gravură, fiind monumentale atât prin dimensiune cât și prin tematica abordată. Este socotit adesea ca fiind cel mai reprezentativ artist plastic al generației sale și este unul dintre cei mai activi și prolifici plasticieni din România la ora actuală având în palmares peste 30 de expoziții personale și peste 300 de grup, atât în țară cât și în străinătate (circa 20 de țări).

         În prezent este lector în cadrul Facultății de Arte, Universitatea „Ovidius” din Constanța, și în trecut a mai predat cursuri de lungă sau scurtă durată la universități și academii de artă din Belgia, Bulgaria, Italia, Republica Moldova și România. Lucrările sale se găsesc în colecții muzeale din Bulgaria, Canada, China, Franța, Italia, Japonia, Polonia, România și Spania. "(…) să rețineți că ZuZuCaratanase este un nume al prezentului și al viitorului.”, spunea la un moment dat celebrul om de cultură, academicianul Răzvan Theodorescu.

 

  • 1
  • 2
  • 3

Info UOC - Meniu