Navigatie                     

Colectivul de fizicieni din cadrul Facultății de Științe Aplicate și Inginerie, Universitatea „Ovidius” din Constanţa organizează, în perioada 11 - 13 iulie 2018, a XVIII-a ediție a Conferinței Balcanice de Fizică Aplicată, în colaborare cu Uniunea Balcanică de Fizică, Societatea Română de Fizică, Academia Română și Academia Oamenilor de Știință.

Conferința reunește cadre didactice, cercetători și studenți pentru a prezenta și discuta cele mai recente rezultate de cercetare din toate domeniile fizici aplicate. Participarea tinerilor oameni de știință și a studenților a fost mereu încurajată, pentru a oferi noii generații oportunitatea de a se face remarcată și șansa de a învăța din experiența cercetătorilor cu mare experiență, recunoscuți la nivel internațional.

Cei peste 250 de participanți din 16 țări (Europa, America de Nord, Africa) cărora le-au fost acceptate lucrările au ales teme de fizica materialelor, fizica laserilor și a plasmei, fizica nucleară, biofizică, și aplicațiilor acestora în industrie. De mare interes se anunță, printre altele, prezentarea profesorului Kazuo Tanaka despre perspectivele laserilor de mare putere de la Măgurele (proiectul ELI-NP). În plus, se respectă și tradiția unei secțiuni ce aprofundează metode moderne de predare a fizicii.

Ceremonia de deschidere a lucrărilor conferinței va avea loc miercuri, 11 iulie, la ora 9:30 în Aula Bibliotecii Universitare, în sediul din Bd. Mamaia nr. 124.

Pentru informații suplimentare despre conferință vă invitam să vizitați pgina. http://www.ibwap.ro.

 

 

Biroul de presă al Universității „Ovidius” din Constanța

http://www.univ-ovidius.ro/

10 iulie 2018

Info UOC - Meniu