Navigatie                     

Institute / Centre și infrastructuri de cercetare

Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie – INSAE

Misiunea INSAE este de a promova activități de cercetare științifică de înaltă performanță în domeniul nanotehnologiilor și nanoștiințelor care ar putea fi aplicate în diferite domenii și sectoare, dar cu accent pe energia durabilă, pentru a dezvolta produse și servicii inovatoare cu performanțe îmbunătățite, pentru a optimiza utilizarea resurselor și reduce impactul asupra mediului.

 

Echipă

Director: Prof. univ. dr. Eden Mamut

Comitetul Internațional Științific al INSAE

Președinte: Prof. univ. dr. Enrico Sciubba

 

Contact

Sediul: Constanța, bd. Mamaia 124 / aleea Universității nr. 1

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel/Fax: +40-241-545 388

 

Centrul de Cercetare Dezvoltare pentru Studiul Morfologic și Genetic în Patologia Malignă – CEDMOG

Misiune

CEDMOG este un centru de cercetare fără personalitate juridică, parte componentă a Universității “Ovidius” din Constanța  având ca principală misiune dezvoltarea şi modernizarea metodelor de investigare a tumorilor maligne prin aplicarea alături de metodele histopatologice şi imunohistochimice a tehnicilor de citogenetică şi genetică moleculară de ultimă generaţie, precum și stimularea cercetărilor din cadrul instituţiei, cu scopul final de a îmbunătăţi componenta de cercetare, dezvoltare şi inovare, dar şi de a oferi servicii diagnostice de înaltă performanţă.

 

Echipă

Director: Prof.univ.dr. Eugen Dumitru

Director Proiect: CS I Prof.univ.dr. Mariana Așchie

Director adjunct: CS II Dr. Georgeta Camelia Cozaru

 

Contact

Centrul CEDMOG: B-dul Tomis nr. 145, CONSTANTA

UOC: B-dul Mamaia nr. 124, CONSTANTA

 

Institutul pentru Studii de Dezvoltare și Securitate la Marea Neagră (BSIDSS)

Misiune

Institutul pentru Studii de Dezvoltare și Securitate la Marea Neagră[Black Sea Institute for Development and Security Studies] (BSIDSS) are ca misiune generarea, diseminarea și aplicarea în practică de noi cunoștințe pentru: i) îmbunătățirea securității sub toate aspectele ei (politic, economic, societal, ecologic, militar etc.) în regiunea Mării Negre și dincolo de aceasta, ii) promovarea dezvoltării economice si cooperării ca mijloace de realizare a securității și stabilității regiunii; și iii) susținerea neproliferării armelor de distrugere în masa si a controlului armelor convenționale, ca prioritate ce vizează pacea și securitatea regională pe termen lung. BSIDSS are în structură trei centre, conform misiunii asumate: i) Centrul pentru Studii de Securitate la Marea Neagră, ii) centrul pentru dezvoltare economică și cooperare la Marea Neagră, iii) centrul pentru susținerea neproliferării armelor de distrugere în masă.

  1. Centrul pentru Studii de Securitate la Marea Neagră (CSS-MN)ce are ca obiectiv general desfășurarea de activități de cercetare-dezvoltare și inovare, de transfer de cunoștințe și consultanță și de cooperare națională și internațională pentru abordarea transdisciplinară a unor teme de interes în domeniul securității sub toate aspectele ei (politic, economic, societal, ecologic, militar etc.), în regiunea Mării Negre și dincolo de aceasta.
  2. Centrul pentru Dezvoltare Economica si Colaborare la Marea Neagră (CDEC-MN)ce are ca obiectiv general desfășurarea de activități de cercetare-dezvoltare și inovare, de transfer de cunoștințe și consultanță și de cooperare națională și internațională pentru abordarea unor teme de interes regional, în domeniul dezvoltării economice, sociale si culturale si al colaborării internaționale pentru consolidarea valorilor democratice și a stabilității regionale.
  3. Centrul pentru Neproliferare și Dezarmare (CND) ce are ca obiectiv general desfășurarea de activități de cercetare-dezvoltare și inovare, de transfer de cunoștințe și consultanță și de cooperare națională și internațională pentru abordarea unor teme de interes la nivelul Uniunii Europene, în domeniul neproliferării armelor de distrugere în masă, al dezarmării și controlul armelor convenționale.

 

Institutul de Știință, Cultură și Spiritualitate „Ovidius”

Institutul de Știință, Cultură și Spiritualitate “Ovidius” (ISCSO) își propune să contribuie activ la inovația în știință şi cultură prin expertiză, formare, studii și cercetări. Misiunea ISCSO este de a oferi suportul științific în cercetare şi educație necesar tuturor domeniilor, obținut prin cele mai noi abordări inter și trans disciplinare, pentru o cunoaștere autentică, motivantă, activă și creativă. Institutul vine, astfel, în sprijinul unor medii diverse: științific, cultural, spiritual, economic, social, public, privat şi poate servi interesele multor instituții de cultură (muzee, centre, așezăminte culturale, etc), educație (școli, universități) multor tineri și adulți angajați în învățare pe parcursul întregii vieți.

 

Echipă

 

Contact

 

Centre de cercetare departamentale

În cadrul UOC sunt active 36 centre de cercetare departamentale constituite conform reglementărilor interne ale universității, cu statut propriu aprobat de Senat.

 

Infrastructura de cercetare

Principalele echipamente de cercetare din dotarea colectivelor UOC sunt înscrise în baza de date națională EERIS. Universitatea „Ovidius” din Constanța este înscrisă în această bază de date cu codul ERIO-2000-000G-0164.