Navigatie                     

Misiune

Strategia de dezvoltare a Centrului de Transfer Tehnologic al Universității „Ovidius” din Constanța (CTT-UOC) este în concordanță cu Planul strategic al universității 2020-2024.

În privința cercetării-inovării și transferului de tehnologie, avem în vedere următoare viziune de dezvoltare și misiune.


Viziune – Aspirăm, într-un cadru de 10 ani, să fim recunoscuți ca cel mai valoros partener în materie de inovare, antreprenoriat și transfer de tehnologie din Sud-Estul României și zona Mării Negre, prin construirea unui ecosistem solid, profund integrat în rețelele europene și bine conectat la și în serviciul nostru de comunități locale si regionale.
 

Misiune - Misiunea noastră are trei piloni, educație, cercetare și implicare. În primul rând, ii pregătim pe toți studenții noștri să fie gânditori creativi și critici, persoane încrezătoare în sine și adaptabile, gata să reușească într-o societate în schimbare rapidă și pregătim studenți antreprenori să conceapă noi modele de afaceri și să implementeze aceste idei în companiile nou-înființate. În al doilea rând, generăm cunoștințe prin cercetare și creștem idei spre valorificare prin inovare. În al treilea rând, deservim comunitatea locală și regională cu servicii de înaltă calitate, care includ instruire personalizată, consultanță, creare de rețele, intermediere și potrivire, precum și informații generale în colaborare cu partenerii noștri naționali și internaționali. Adăugăm o dimensiune internațională misiunii noastre prin promovarea inovației și a antreprenoriatului în țări din Balcani, zona Mării Negre și nu numai

Autorizare/ Acreditare

CTT a fost autorizat provizoriu ca entitate de inovare și transfer de tehnologie de către Ministerul Cercetării și Inovării prin Ordinul de Ministru nr.4234/11.05.2020.

Obiective

Obiectivele pe termen scurt şi mediu

  • Identificarea, co-interesarea şi sprijinirea inventatorilor, antreprenorilor inovatori, şi în general a companiilor noi şi IMM, cu un focus pe cele care activează în domeniul digitalizării;
  • Dezvoltarea unor parteneriate economice şi informaţionale;
  • Asigurarea şi facilitarea transferului de know-how şi cooperării în domeniul CDI;
  • Sprijinirea mediului de afaceri și de CDI locale;
  • Sprijinirea actorilor privați inovatori și a celor publici, cu rezultate de CDI, pentru internaționalizare;
  • Creșterea portofoliului de proiecte și clienți.

Obiectivele pe termen lung

  • Crearea unei reţele de transfer tehnologic la nivel regional;
  • Stimularea inovării şi transferului tehnologic în scopul introducerii în circuitul economic a rezultatelor cercetării derulate de colectivele de la universitățile din regiune;
  • Maparea ecosistemului de inovare la nivel  local, regional și în bazinul Mării Negre;
  • Furnizarea de  expertiză sub forma de consiliere, mentorat și training;
  • Impulsionarea culturii inovării regionale şi a antreprenoriatului bazat pe inovare;
  • Creşterea masei critice de companii locale inovatoare;
  • Creşterea gradului de interrelaţionare între entităţile din mediile publice academice și de cercetare şi cele economice private.

 

Colectiv

Colectivul CTT este numit pe criterii de performanță, legate de cunoașterea mediului de CDI și de afaceri locale, expertiză în analize de sector, disponibilitate, motivare, dar și abilități de comunicare, mobilizare și stimulare de grupuri de interes, pentru atingerea obiectivelor propuse. Colectivul are, pentru început, 8 experți part-time care derulează activitățile propuse și asigură obținerea acreditării centrului. Personalul centrului va fi suplimentat, pe măsură ce activitatea acestuia se va dezvolta și vor fi atrase finanțări suplimentare. 

 

Director:Ș.L. univ. dr. Costin Octavian Sorici

Secretar: Georgiana Budai

 

Contact

Sediul: aleea Universității nr.1, Campus, corp A, et. 1, sala Google

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.