Navigatie                     

 

 

Aprilie 2019

 

 

 

STIRI DESPRE PROIECT

 

 

 

STUDIILE STARILOR CURENTE NATIONALE PRIVIND SPRIJINIREA TINERELOR FEMEI ANTREPRENOARE SUNT FINALIZAT

 

 

 

Rezultatele sondajului on-line in randul tinerelor femei, interviurilor cu stakeholderii nationali si cu femeile de afaceri de succes au fost procesate si prezentate in 9 Studii ale Starii Curente Nationale. Principalii factori motivationali, principalele bariere si neajunsuri in sprijinirea tinerelor femei antreprenenoare (TFA) au fost identificate. Totodata, au fost prezentate recomandari de sprijin si suport pentru imbunatatirea mediului de afaceri din Austria, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Germania, Ungaria, Moldova, Romania si Slovenia.

Folosind aceste 9 documente individuale alaturi de datele cantitative si calitative a fost pregatit Studiul Starii Curente Transnationale, iar ulterior aprobat de catre Consiliul Consultativ al proiectului.

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/women-in-business/section/publications

 

 

CONCEPTUL CENTRULUI DE ANTREPRENORIAT FEMININ

 

 

Conceptul Centrului de Antreprenoriat Feminin (CAF) a fost validat de catre Consiliul Consultativ. 4 CAF-uri urmeaza a fi deschise in: Bulgaria, Ungaria, Romania si Bosnia si Herzegovina in cadrul proiectului Women in Business.

CAF-ul este un spatiu multifunctional care creeaza oportunitati economice pentru femei alaturi de instruire si educatie antreprenoriala, mentoring si networking. Acesta trebuie sa ofere educatie si instruire de calitate pentru tinerele femei antreprenoare.

 

 

INSPIRA-TE!

 

 

 

Proiectul WOMEN IN BUSINESS a inceput o campanie de informare “INSPIRA-TE!” cu scopul de a evidentia 27 de tinere femei antreprenoare si povestile de succes in afaceri ale acestora pentru a inspira si incuraja tinerele femei sa ia initiativa, sa nu aiba nicio  teama in a-si demara  propria afacere.

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/women-in-business/section/get-inspired

 

 

EVENIMENTELE PROIECTULUI

 

 

 

EVENIMENTELE DE EDUCATIE TRANSNATIOANALA

 

 

 

In ultimele 6 luni de implementare ale proiectului WOMEN IN BUSINESS au fost organizate 3 Evenimente de Educare Transnationale (EET). ODIMM a gazduit al 2-leaEET in Chisinau, Moldova in Noiembrie, 2018, PBN a gazduit al 3-leaEET in Sarvar, Ungaria in Martie 2019, iar MRA a gazduit al 4-leaEET in Maribor, Slovenia in Aprilie 2019. In cadrul acestor evenimente au fost prezentate bune practici in sprijinirea antreprenoriatului feminin identificate in Moldova, Ungaria, Bulgaria, Slovenia si Austria. Toti partenerii de proiect, precum si membrii Consiliului Consultativ al proiectului WOMEN IN BUSINESS au dobandit cunostinte despre diferitele initiative de suport ale femeilor de afaceri livrate de catre autoritatile nationale si organizatiile de suport antreprenorial.

 

 

Intalnirile stakeholderilor transnationali

 

 

 

Membrii Consiliului Consultativ al proiectului s-au intalnit pentru prima oara in cadrul Intalnirii Stakeholderilor Transnationali (IST), gazduita de catre PBN in Sarvar, Ungaria, unde au avut loc discutii productive despre Studiul Starii Curente Transnationale si despre schita Conceptului Centrului de Antreprenoriat Feminin. In cadrul celei de-a doua IST, gazduita de catre MRA in Maribor, Slovenia, Studiul Starii Curente Transnationale a fost validat. Au fost oferite pareri si sugestii importante pentru finalizarea Conceptului Centrului de Antreprenoriat Feminin.

 

 

INTALNIREA GRUPULUI TEMATIC DE MUNCA/LUCRU/ACTIUNE

 

 

 

Prima Intalnire a Grupului Tematic de Munca/Lucru/Actiune a fost organizata de catre MRA in Maribor, Slovenia pe 9 Aprilie 2019, unde au fost oferite pareri cu privire la dezvoltarea noilor modele de instruire. Aceasta intalnire a fost organizata ca un workshop, unde participantii au lucrat in 3 grupe pe urmatoarele segmente ale modelelor de instruire:

  • Metodologia privind dezvoltarea modelelor de instruire;
  • Schitarea modelelor de instruir;
  • Administrarea si evaluarea activitatilor de instruie.

 

 

Intalniri ale Stakeholderilor Nationali

 

 

 

A 2-a serie de Intalniri ale Stakeholderilor Nationali a avut loc in toate tarile partenerilor de proiect – Austria, Bulgaria, Bosnia si Herzegovina, Ungaria, Moldova, Slovenia, Germania si Romania.

Scopul acestor mese rotunde a fost de a discuta si valida la nivel national Studiul Starii Curente Nationale a Suportului Antreprenoriatului Feminin, care a analizat rezultatele principale ale sondajului facut in randul tinerelor femei privind provocarile si barierele intampinate in deschiderea unei afaceri proprii, precum si rezultatele interviurilor cu stakeholderii si cu tinerele femei de afaceri de succes despre uneltele de suport disponibile.

 

 

ACTIVITATI DE CAPITALIZARE

 

 

 

WOMEN IN BUSINESS – WORKSHOP TEMATIC DE CAPITALIZARE, BUDAPESTA, UNGARIA

 

 

 

Proiectul WOMEN IN BUSINESS a fost prezentat la Workshop-ul Tematic de Capitalizare din Budapesta de catre Dr. Krisztina Keller PhD, din partea Universitatii din Pannonia. Evenimentul a avut loc pe 22 Ianuarie 2019 in Budapesta, Ungaria si a fost gazduit de catre IFKA Public Benefit Non-Profit LtD pentru Dezvoltarea Industriei.

 

 

RAPIV – LIDERUL GRUPULUI DE LUCRU “ANTEPRENORIATUL FEMININ” SUB AP 8 A EUSDR

 

 

 

Pe 19 Decembrie 2018 in cadrul celei de-a 15-a Intalniri a Grupui de Conducere a Ariei de Prioritate 8 a Strategiei UE pentru Regiunea Dunareana din Stuttgard, RAPIV a ales sa conduca Grupul de Lucru “Antreprenoriatul Feminin”. Au avut loc discutii privind viitoarele activitati din zona si revizuirea Planului de Actiune. Pe 7 Martie 2019, in Berlin, a fost organizata o sedinta tehnica a GL a AP 8 unde a fost prezentant planul de lucru si unde s-au discutat urmatorii pasi.

https://www.danube-competitiveness.eu/working-groups

 

 

WOMEN IN BUSINESS – EVENIMENTE EXTERNE

 

 

 

Proiectul WOMEN IN BUSINESS a fost prezentat la a 6-a conferinta "In suportul Antreprenoriatului Feminin” din Maribor, Slovenia si in cadrul workshopului "Solutii de dezvoltare pentru noi afaceri" din Constanta, Romania. Peste 100 de tineri si femei au fost informati despre posibilitatile care le sunt oferite privind sprijinirea afacerii in cadrul proiectului.

 

 

SALVEAZA DATA!

 

 

2-4 Iulie, 2019 – Eveniment Educational Transnational “Bune Practici in Sprijinirea Antreprenoriatului Feminin din Bosnia si Herzegovina si din Germania”, Intalnirea Stakeholderilor Transnationali din Sarajevo.

 

1-2 Octombrie, 2019, Eveniment Educational Transnational “Bune Practici in Sprijinirea Antreprenoriatului Feminin din Croatia”, Intalnirea Stakeholderilor Transnationali din Varazdin, Croatia

 

3 Octombrie 2019, Eveniment DCP “Sprijinirea Antreprenoriatului Feminin in Regiunea Dunareana”, Varazdin, Croatia

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-ul WOMEN IN BUSINES!

 

 

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/women-in-business/campaigns

 

 

NE URMARESC PE:

 

 

 

 

 

Managing Authority | Joint Secretariat
Széchenyi István tér 7-8 - 1051 Budapest, Hungary
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  | Web: www.interreg-danube.eu

 

If you have received this newsletter, you have been included on one or more of the Danube Transnational Programme/projects postal mailing lists. We are committed to respect and protect the privacy of personal data collected. We regard your personal data as confidential information and will never communicate it to third parties. Your personal data are used mainly for the express purpose of receiving the newsletter. Your mailing details may also be used by the DTP and its projects for information and dissemination purposes strictly related to the programme and its projects. If you prefer not to receive more of this newsletter and your data not to be used for dissemination purposes, please click on the unsubscribe button below.

Unsubscribe 

 

Info UOC - Meniu