Navigatie                     

 

 
 

OCTOMBRIE 2019

     
 

STIRI DESPRE PROIECT

 

RAPORTUL ANALIZEI CADRULUI LEGISLATIV SI A POLITICILOR PUBLICE

 
 

Raportul analizei cadrului legislativ si a politicilor publice sintesizeaza starea politicilor publice existente referitoare la antreprenoriatul feminin in cele 9 tari din Regiunea  Dunarii: Austria, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Germania, Ungaria, Moldova, Romania si Slovenia. Astfel, raportul permite partenerilor de proiect si a stakeholder-ilor relevanti, elaborarea unei imagini de ansamblu asupra situatiei reale a cadrului legislativ si a politicilor publice existente cu privire la antreprenoriatul feminin. Acest raport va sta la baza dezvoltarii propunerilor de politici publice cu privire la antreprenoriatul feminin ce vor rezulta din implementarea proiectului.

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/women-in-business/section/publications
 

EVENIMENTE DE PROIECT

 

 

EVENIMENTE TRANSNATIONALE DE INVATARE

 
 

In cadrul ultimelor 6 luni de implementare a proiectului WOMEN IN BUSINESS au fost organizate 2 Evenimente Transnationale de Invatare (TLE). Scoala de Studii Economice si de Afaceri (SEBS) a gazduit al 5-lea TLE in Sarajevo, Bosnia si Herzegovina, in iulie 2019, in timp ce al 6-lea a fost gazduit de catre Parcul Tehnologic Varazdin (TPV) in Varazdin, Croatia, in octombrie 2019. In cadrul celor 2 TLE au fost prezentate bune practici din Bosnia si Herzegovina, Croatia si Germania. La evenimente toti partenerii de proiect si membrii ai Consiliului Consultativ WOMEN IN BUSINESS au dobandit ample cunostinte despre diferite initiative de sprijinire a femeilor de afaceri oferite de catre reprezentati ai diferitelor autoritati nationale si organizatii de suport in afaceri.

 

INTALNIREA GRUPULUI DE STAKEHOLDERI TRANSNATIONALI

 
 

Membrii Consiliului Consultativ ai proiectului s-au intalnit pentru a 3-a oara in cadrul Intalnirii Grupului de Stakeholderi Transnationali (TSHM) gazduita de catre SEBS, Sarajevo, Bosnia si Herzegovina. Discutiile s-au axat pe Analiza Transationala a Politicilor Publice si a structurii Agendei Legislative. In ceea ce priveste al 4-lea TSHM, acesta a avut loc in Varazdin, Croatia si a fost organizat de catre TPV. Cu acest prilej, a fost prezentata Analiza cadrului legislativ, care l-a final a fost validat de catre reprezentantii Consiliului Consultativ. Mai mult decat atat, 10 din 43 de bune practici au fost evaluate si validate de catre Consiliul Consultativ urmand ca acestea sa fie prezentate si publicate in Manualul de Bune Practici.

 

3-A INTALNIRE A GRUPULUI DE STAKEHOLDERI NATIONALA

 
 

 

A 3-a Intalnire a Grupului de Stakeholderi Nationala a fost organizata in Romania,Slovenia, Austria si Moldova.

Scopul acestor mese rotunde a fost de a impartasi si valida la nivel national Raportul Analizei Politicilor Publice si a Cadrului Legislativ din cele 9 tari partenere din Regiunea Dunarii. In cadrul acestor intalniri a fost discutat draftul modelelelor de training elaborat in cadrul parteneriatului.

 

INTALNIRILE GRUPULUI TEMATIC DE LUCRU

 
 

 

 

Partenerii de proiect si expertii externi din domeniul instruirii antreprenoarelor s-au adunat in cea de-a 2-a Intalnire a Grupului Tematic de Lucru (TTGM) in Sarajevo, Bosnia si Herzegovina, pe 3 Iulie 2019, si in cea de-a 3-a TTGM in Varazdin, Croatia, pe 1 Octombrie 2019. In urma discutiilor continutul celor 3 modele de training a fost aprobat, stabilindu-se totodata, ca ultimii pasi sa fie facuti inainte de inceperea primei actiuni pilot.

 

ACTIVITATI DE CAPITALIZARE

 

WOMEN IN BUSINESS - EXTERNAL EVENTS

 
 

Partenerul nostru – Asociatia Retelei de Afaceri Pannon, Ungaria, a introdus proiectul WOMEN IN BUSINESS in cadrul diferitelor evenimente de capitalizare organizate in Szombathely, Ungariape 6 August 2019, in Budapesta, Ungaria pe 25-26 Septembrie 2019 in cadrul Conferintei Internationala “Challenges and Good Practices of SMEs in V4 Countries”, si in Seville Spania in cadrul primului eveniment de multiplicare al proiectului IFEMPOWER (ERASPUS+) pe 11 Septembrie 2019. Evenimentele au oferit oportunitatea de networking nu doar in Regiunea Dunareana dar si o arie larga a Europei. In cadrul evenimentelor, au fost discutate multiple proiecte despre antreprenoriat si despre rolul femeii in zona antreprenoriala, fiind impartasite experienta de business, punctele de vedere privind antreprenoriatul in regiune, precum si nevoile antreprenoarelor.

 

EVENIMENTUL DE CAPITALIZARE “SPRIJINIREA ANTREPRENORIATULUI FEMININ IN REGIUNEA DUNARII (FOSTERING WOMEN ENTREPRENEURSHIP IN THE DANUBE REGION)” SUB PRIORITATEA ARIA 8 A STRATEGIEI UE PENTRU REGIUNEA DUNAREA

 
 

Evenimentul a abordat o provocare sociala foarte importanta – incurajarea femeilor din regiunea Dunarii sa isi inceapa si sa isi dezvolte afacerea, si prin urmare sa obtina succes.

Evenimentul a combinat intalnirea Antreprenoriatului Feminin WG PAC8 cu discutii despre politici publice si cadrul legislativ legate de promovarea si sprijinirea antreprenoriatului feminin, prezentarea bunelor practici in sprijinirea antreprenoriatului feminin, povestile de succes si studii de caz ale antreprenoarelor din Regiunea Dunareana.

 

SALVEAZA DATA!

15 Decembrie 2019, Forumul Anual al Femeii, Chisinau, Moldova

 

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTERUL WOMEN IN BUSINESS!

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/women-in-business/campaigns
 

URMARI PE:

 

 
 
 
 

Managing Authority | Joint Secretariat 
Széchenyi István tér 7-8 - 1051 Budapest, Hungary
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Web: www.interreg-danube.eu

 

Info UOC - Meniu