BIROUL DE PRESĂ
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Constanța, 02 noiembrie 2020
Anunţ
UOC organizează, în cadrul proiectului PilotQ, o serie de cursuri virtuale
Încadrul proiectului „Cultura calității - priorități strategice în UOC. Proiectarea și implementarea unui Centru-pilot de management digital integrat al calității (PilotQ)”, cod de înregistrare CNFIS-FDI-2020-0298, Domeniul 5: Îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice,sunt programate în lunanoiembrie,acțiuni-suport pentru dezvoltarea competențelor profesionale și de management al calității educației. Astfel,în colaborare cu cadre didactice de prestigiu din universități partenere din țară și străinătate, personalul didactic al Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) desfășoară cursuri simultane virtuale.
În data de 3 noiembrie 2020, în intervalul orar 10:00-14:00, va avea loc videoconferința „Cultura și civilizația germană – o provocare online pentru activitățile predare-învățare în universități/Erlebte deutsche Landeskunde als online Herausforderung für akademische Lehr- und Lernveranstaltungen”, moderată de conf. univ. dr. Maria-Elena MUSCAN, din cadrul Facultății de Litere a UOC, alături de conf. univ. dr. Daniela Ionescu-Bonanni, din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Catedra de Limbi și Literaturi Germanicea Universității din București.
În data de 5 noiembrie 2020, începând cu ora 18:00, se va derula videoconferința „Considerații asupra digitalizării procesului civil”, susținută de către prof. univ. dr. Constantin Adrian Stoica, din cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative, alături de conf. univ. dr. Huruba Eurgen, de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Știinte și Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu-Mureș.
În data de 9 noiembrie 2020, în intervalul orar 10:00-12:00, se va desfășura videoconferința „Integritate și toleranță. Valorificarea pozitivă a diferențelor culturale în spațiul universitar”/ „Integrity and tolerance. Positive valorification of cultural differences in the university space“, susținută de lect. dr. Ioan Dura, de la Facultatea de Teologie, alături de cadrele didactice partenere: prof. dr. Abdul Rashid, de la Universitatea din Karachi, Pakistan și prof. dr. Mendo Castro-Henriques, de la Universitatea Catolică din Portugalia.
În data de 9 noiembrie 2020, la ora 10:00, va avea loc videoconferința „Modalități de predare ale atletismului în situații speciale”, moderată de prof. univ. dr. Alin Larion, de laFacultatea de Educație Fizică și Sport, împreună cu invitații săi: prof. dr. viceprincipal. Prasanna Balaji, șef al Departamentului de Cercetare PG pentru Educație Fizică și Sport, Colegiul Național de Științe Tamil Nadu din India, prof. dr. Naglaa Elbadry, din cadrul Departamentului de Pregătire Sportivă a Universității Helwan din Egipt, conf. univ. dr. Liviu Mihăilescu, Director al Departamentului de Educație Fizică și Sport, Universitatea din Pitești, conf. univ. dr. Cristian Popa, Director al Departamentului de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie al UOC, prof. Lenuta Dragomir, coordonator loturi nationale de atletism, Federația Româna de Atletism.
În data de 10 noiembrie 2020, în intervalul 16:00-18:00, se va desfășura videoconferința „Etica în spațiul universitar. Strategii de maximizare a calității educaționale”/ „Ethics in the university space. Strategies for maximizing educational quality”, susținută de lect. dr. Ioan Dura, din cadrul Facultății de Teologie, și cadrele didactice partenere: prof. dr. Jove Jim S. Aguas, Universitatea din Santo Tomas, Filipine și asoc. prof. Katarína Valcova, Universitatea Comenius, Slovacia.
Totodată, în data de 10 noiembrie 2020, începând cu ora 17:00, va alea loc videoconferința „Intuitive Intelligence and Social-Emotional Learning”, susținută de prof. univ. dr. Rodica Gabriela Enache de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, alături de prof. univ. dr. Michael Stevens, profesor emerit Illinois State University, SUA, Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” din Constanța.
Persoană de contact:
Prof. univ. dr. ing. Ionela POPOVICI
Director de proiect
Adresa e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.