Navigatie                     

In Memoriam - prof. univ. dr. Daniel Barbu

 

Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității Ovidius din Constanța deplânge decesul profesorului și cercetătorului Daniel Barbu (1957 – 2024).  Om de o vastă cultură și cu o solidă pregătire academică în spațiul occidental, Daniel Barbu lasă în urmă o operă remarcabilă și diversă. Preocupările sale au vizat instituțiile și legile, inclusiv din perspectivă istorică, cultura politică românească post-totalitară, relația dintre biserică și societate, istoria ecleziastică, extremismul și democrația, filosofia politică.

Profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București și la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a aceleiași universități, Daniel Barbu a reprezentat una dintre cele mai strălucite figuri ale științei politice românești, la dezvoltarea căreia și-a adus o contribuție remarcabilă, imediat după 1989.

La începuturile sale, specializarea Științe Politice din cadrul universității noastre a beneficiat de sprijinul academic al lui Daniel Barbu, profesor asociat în perioada 2006 – 2009,  în care  a ținut cursuri precum: introducere în știința politică, politici comparate, limbaj politic, filosofie politică, teorii politice contemporane. În același timp, Daniel Barbu a susținut eforturile de perfecționare academică ale cadrelor didactice din domeniul științelor politice din cadrul Facultății de Istorie și Științe Politice.

 

Adresăm cele mai sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Info UOC - Meniu