Navigatie                     

Pentru a dinamiza activitatea și în special pentru a urgenta digitalizarea catalogului online, Biblioteca Universitară „Ioan Popișteanu” organizează un concurs de selecție a zece persoane din rândul utilizatorilor universității, de la oricare dintre cele trei cicluri de studii universitare (licență, masterat, doctorat), pentru desfășurarea activităților de voluntariat.

 

Calendarul privind organizarea concursului de voluntariat

22.03.2024 Publicarea anunțului pe pagina de web a UOC

08.04.2024-11.04.2024 Depunerea dosarelor de concurs, la sediul central al BUIP, Bulevardul Mamaia, nr. 126, parter, de luni până vineri, între orele 8.00-14.00

12.04.2024 Proba de interviu, ora 10.00, Sediul CentraL al BUIP, Bulevardul Mamaia, nr. 126

12.04. 2024 Afișarea rezultatelor la proba interviu

 

Activități derulate ca voluntar

Activitățile avute în vedere sunt specifice bibliotecilor universitare, se desfășoară de luni până vineri, în cadrul programului de lucru al BUIP, cu o încărcare de până la 4 ore pe zi, și țin de manipularea fondului de publicații, evidență acestora, catalogare, cotare, aranjare la raft, etc. Aceste operațiuni sunt desfășurate cu ajutorul softului de bibliotecă Liberty și coordonate de responsabilul de voluntariat.

 

Condiții specifice:

  • cunoștințe de informatică;
  • cunoștințe limbi străine (o limbă străină, nivel de bază).

 

Documentele solicitate candidaților în dosarului de concurs:

  • cerere de înscriere la concurs adresată Directorului BUIP;
  • scrisoare de intenție;
  • actul de identitate – copie simplă;
  • certificat de naștere/căsătorie – copie simplă;
  • curriculum vitae.

 

Dosarele complete cu actele menţionate se depun la sediul central al Bibliotecii Universitare „Ioan Popișteanu” din Bd. Mamaia, nr. 126, parter, în perioada 08.04.2024-11.04.2024, între orele 8.00-14.000.

 

Probe de concurs:

  • Eligibilitatea candidaților va fi verificată de comisia de concurs pe baza dosarului de înscriere.
  • Selecția voluntarilor se va face pe baza unei probe de tip interviu (care va include întrebări legate de funcționarea și organizarea bibliotecii).

 

Durata și beneficiile stagiului de voluntariat

Stagiul de voluntariat va începe în ziua de 15.04.2024. Desfășurarea activităților este reglementată prin semnarea unui Contract de voluntariat și finalizată în minimum trei luni, maximum șase luni, prin emiterea unui Certificat de Voluntariat. 

 

Informații suplimentare

Informații suplimentare privind activitățile de voluntariat pot fi obținute la sediul central al BUIP din Bd. Mamaia, nr. 126, la numărul detelefon 0241606421sau prin e-mail, la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Info UOC - Meniu