Navigatie                     

Constanța, 20 iunie 2020

Drept la replică

 

Având în vedere materialul cu titlul „DEZASTRU! Universitatea OVIDIUS a IEȘIT din TOP și a AJUNS la COADA VACII!”, publicat vineri, 19 iunie 2020, în cotidianul Replica, precizăm următoarele:

Articolul este un nou derapaj grav al cotidianului „Replica” de la normele profesionale jurnalistice și codurile deontologice, prin care se dezinformează profund.

Topul folosit ca sursă în realizarea materialului, uniRank University Ranking, este unul non-academic, care nu măsoară calitatea educației sau a cercetării, ci accesările utilizatorilor pe canalele de comunicare online ale instituțiilor academice, așa cum este menționat pe site-ul oficial al organizației care a emis raportul, https://www.4icu.org/ro/, la secțiunea „Despre”.

Clasamentul își propune să: „ofere un clasament global aproximativ al universităților și colegiilor mondiale, pe baza prezenței și a popularității lor pe web în ceea ce privește traficul estimat, încrederea / autoritatea și popularitatea link-urilor. Acest lucru este destinat în special pentru a ajuta studenții internaționali și personalul academic să înțeleagă cât de populară este o instituție de învățământ superior specifică într-o țară străină. Nu pretindem - prin nicio modalitate - să clasăm organizațiile de învățământ superior sau programele lor, prin calitatea educației sau a nivelului serviciilor academice furnizate. Clasamentul universitar uniRank ™ nu este un clasament academic și, prin urmare, nu ar trebui să fie adoptat drept criteriu principal pentru selectarea unei organizații de învățământ superior unde să se înscrie și să studieze.”. Informația poate fi consultată aici: https://www.4icu.org/about/index.htm#ranking.

Menționăm faptul că Universitatea „Ovidius” din Constanța apare constant în topurile care măsoară calitatea educației și cercetării și clasează instituțiile academice românești la nivel național și european.

Având ca referință intervalul 2019-2020, UOC este prezentă în:

 

Info UOC - Meniu