Navigatie                     

Echipa 3psilon din România a câștigat premiul de argint la competiția „Thales Tech Challenge”. Din cadrul echipei premiate face parte George Prodan, student la  Facultatea de Matematică și Informatică a Universității „Ovidius” din Constanța.

 

Tinerii au participat cu un proiect care presupune crearea unor stații de încărcare independente de rețeaua electrică, utilizând sateliți plasați pe orbita geostaționară. Energia colectată  poate a fi folosită pentru alimentarea orașelor mari, dar și a mașinilor electrice, prin punctele de încărcare plasate pe autostrăzi.

 

Prototipul proiectului poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=jmmRvuy2DkA

 

În cadrul competiției „Thales Tech Challenge” au participat 380 de echipe, formate în baza înregistrării pe platformă a 2.000 de studenți, din 200 de universități, din nouă țări diferite. Acestea au intrat într-un program de mentorat asigurat de 60 de experți Thales.  În etapa finală, au fost selectate 9 echipe, câte una din fiecare țară participantă. Echipele finaliste au realizat un video cu o durată de 3 minute, care a fost analizat de un juriu internațional din perspectiva următoarelor criterii: 1) inovare, 2) importanță și prioritate, 3) relevanță, 4) fezabilitate, 5) impact,  6) claritate, 7) calitatea și exhaustivitatea livrabilului.

 

Thales Group este o companie multinațională franceză care proiectează și construiește sisteme electrice și oferă servicii pentru piețele aerospațiale, de apărare, de transport și de securitate.

Info UOC - Meniu