Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 27 aprilie 2021

         

 

Universitatea Ovidius din Constanța s-a implicat într-un nou proiect în valoare de 398.450 de euro, prin Programul Erasmus+

 

        

          Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în calitate de partener, va implementa, până la sfârșitul lunii decembrie 2023, proiectul European Alliance for Sport and Mental Health (EASMH), cod 622832-EPP-1-2020-1-IT-SPO-SCP, finanţat cu 398.450 de euro, informează ec. drd. Răzvan-Ionuț Drugă, referent în cadrul Biroului Erasmus+.

 

          Conform sursei citate, proiectul EASMH, finanțat prin Programul Erasmus+, Acțiunea-Cheie Sport: Parteneriate de Colaborare, este realizat în cadrul unui consorţiu format din șapte organizații, al cărui lider este European Culture and Sport Organization (Italia). Ceilalți parteneri instituționali sunt: European Platform for Sports and Innovation (Belgia), Everton in the Community (Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord), Università degli studi della Campania Luigi Vanvitelli (Italia), Federació Salut Mental Catalunya (Spania) și Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (Finlanda).

 

          Referitor la acest nou demers, responsabilul de proiect din partea UOC, prof. univ. dr. Ionel Melenco, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS) a declarat: „EASMH urmărește creșterea gradului de conștientizare a abilităților pe care le dețin profesioniștii din domeniul sănătății mintale și cei din sport, pentru dezvoltarea de noi modele integrate de recuperare și reabilitare pentru persoanele cu tulburări mintale, sub un cadru bio-psiho-social și care sunt bazate pe sport. Proiectul va include, pe de-o parte, activități de sensibilizare axate pe valoarea adăugată a sportului și a activității fizice în psihiatrie, iar pe de altă parte, acțiuni care promovează sinergii inovatoare între organizațiile sportive și domeniul sănătății”.

 

         

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu