Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 13 mai 2021

 

Universitatea Ovidius din Constanţa a primit acreditarea ARACIS pentru masteratul în limba engleză Cyber Security and Machine Learning

 

 

Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității Ovidius din Constanţa (UOC) a primit, pe 29 aprilie anul curent, aprobarea Consiliului Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) pentru organizarea admiterii în noul an a specializării de masterat Securitate cibernetică și învățare automată (în limba engleză) - Cyber Security and Machine Learning (CSML), informează lect. univ. dr. Alexandru Bobe, prorector pentru Digitalizare, studenți și alumni.

Potrivit sursei citate, Consiliul ARACIS a aprobat încadrarea noii specializări, CSML, în domeniul acreditat  Informatică,  programul de studii fiind unul de Masterat profesional, cu durata de doi ani (patru semestre), cu școlarizare în limba engleză, în regim de învățământ cu frecvență şi un număr total de 120 de credite acordate.

„Noul masterat, CSML, din cadrul domeniului Informatică vizează pregătirea specialiştilor în două domenii importante ale informaticii: cel al securității informatice / cibernetice şi cel al învăţării automate. Pe ansamblu, programul organizat de experți în domeniul securității cibernentice și al învățării automate, urmăreşte pregătirea specialiștilor de înalt nivel în asigurarea protecției sistemelor de calcul și informatice, protecției datelor, administrării rețelelor de calculatoare, dezvoltării de software specific şi dezvoltării sistemelor cu inteligenţă artificială pentru cele mai diverse arii de aplicaţie, utilizând cele mai recente tehnologii din domeniul învăţării automate”, a precizat Alexandru Bobe.

Din punct de vedere al integrării pe piața muncii, absolvenții acestui program vor dobândi calificarea „Specialist în proceduri și instrumente de securitate a sistemelor informatice”, Cod COR 251402, iar informaţiile despre concursul de admitere la acest program de masterat, nou înființat în cadrul domeniului Informatică, vor fi disponibile pe site-ul facultății, la secțiunea admitere https://fmi.univ-ovidius.ro/admitere/.

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

 

Info UOC - Meniu