Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 14 mai 2021

 

Oportunități și perspective de carieră în industria de petrol și gaze prezentate studenților Universității Ovidius din Constanța

 

Studenți ai Universității Ovidius din Constanța (UOC) au participat la evenimentul online „Beyond Generations-Learning from experience”, dintr-o serie întreagă de dialoguri între seniorii industriei de petrol și gaze naturale și tineri, derulată de Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), prin intermediul platformei Gaz de România, informează ş. l. dr. ing. Gabriela Drăghici, directorul Departamentului Relații cu mediul socio-economic din cadrul universităţii.

Potrivit sursei citate, la webinar au fost înregistraţi peste 120 de participanți, studenți ai facultăților de profil: Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie (FSAI), Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă (FIMIM) și Facultatea de Construcții (FC).

„Pentru noi, este foarte important ca studenții de astăzi, specialiștii de mâine, să conștientizeze importanța industriei și multitudinea de posibilități pe care aceasta le oferă”, a declarat s.l. dr. ing. Gabriela Drăghici.

Invitat în cadrul evenimentului online, Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil, le-a prezentat participanților cariera și experiența dobândită în domeniul industriei de petrol și gaze naturale, perspectivele profesionale și făcut o serie de recomandări tinerilor aspiranţi.

După absolvirea Facultății de Management din cadrul Universității de Studii Economice din Brașov, Radu Căprău şi-a început cariera în domeniul vânzărilor, înainte de a se alătura OMV Petrom în anul 2000 ca Area Manager OMV pentru România. De atunci, a deținut diferite poziții de management în cadrul Grupului OMV Petrom în România și Bulgaria, fiind responsabil de Retail, Supply Sales și Petrom Aviation. În 2018 Radu Căprău a devenit Head of Crude Supply Trading în cadrul OMV Refining Marketing GmbH în Viena. A fost numit membru al Directoratului OMV Petrom începand cu 1 octombrie 2018.

„Pentru a veni în sprijinul studenților, Gaz de România încurajează schimbul de informații, idei și chiar experiențe între manageri de top din industria de petrol și gaze naturale și studenții care au nevoie de repere și de sfaturi, dar și de răspunsuri la întrebări. Evenimentul desfășurat la Universitatea Ovidius din Constanța s-a bucurat de un mare succes prin numărul de participanți implicaţi activ în dezbatere”, a subliniat Cătălin Niță, Director Executiv al Federației Patronale Petrol și Gaze (FPPG).

Alături de studenți, la webinar au participat reprezentanți ai instituţiei gazdă: conf. univ. dr. Raluca Andreea Trandafir, prorector pentru fonduri structurale și relația cu mediul socio-economic, conf. univ. dr. Viorica Popescu, decanul FSAI, conf. univ. dr. ing. Lucia Melnic, decanul FIMIM, s.l. dr. ing. Cosmin Filip, decanul FC, și s.l. dr. ing. Gabriela Drăghici, Directorul Departamentului Relații cu mediul socio-economic.

Seria de întâlniri „Beyond Generations – Learning from experience” cuprinde organizarea a opt evenimente digitale dedicate universităților partenere, printre care, alături de UOC, se numără: Universitatea Petrol și Gaze Ploiești, Universitatea Politehnică București, Universitatea București, Universitatea Babeș Bolyai Cluj Napoca, Universitatea A.I. Cuza din Iași, Universitea de Vest, Timișoara și Universitatea Transilvania Brașov.

 

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

 

 

 

 

 

Info UOC - Meniu