Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 14 iulie 2021

         

 

Universitatea Ovidius din Constanța a participat la un nou eveniment din cadrul unui proiect internațional dedicat integrării studenților străini

 

        

          Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, în perioada 2 - 8 iulie 2021, la activitățile primului eveniment de învățare, predare și formare (Learning, Teaching, Training - LTT), desfășurat la Bursa, Turcia, în cadrul proiectului Adaptation Guide to Educational System & Social Life for International Students (SOS), cod 2019-1-TR01-KA205-073529, informează Biroul pentru Programul Erasmus Plus al UOC.

          Potrivit sursei citate, din delegaţie au făcut parte: conf. univ. dr. Denis Ibadula, directorul proiectului, asist. univ. drd. Cristina Rogojină și ec. drd. Răzvan-Ionuț Drugă, care au susținut o serie de prezentări, având ca teme: adaptarea studenților internaționali, inclusiv din anul pregătitor, la sistemul de educație și viață socială, programele pentru studenți internaționali şi educația internațională oferită în cadrul UOC prin intermediul Programului Erasmus Plus.

           „Participarea la această primă activitate de tip LTT a fost deosebit de utilă, din mai multe puncte de vedere. Pe de-o parte, echipa noastră și-a putut face cunoscută activitatea desfășurată până acum în cadrul proiectului. Pe de altă parte, liderii de proiect ne-au oferit noi instrucțiuni referitoare la următoarele sarcini pe care le avem de îndeplinit”, a precizat conf. univ. dr. Denis Ibadula.

          În cadrul activităților a fost testată Aplicația SOS (Software of Student), ce reprezintă unul din rezultatele intelectuale ale proiectului şi are rolul de a facilita integrarea studenților internaționali. Astfel, prin intermediul aplicației mobile, aceștia vor putea accesa informații utile despre oportunitățile de cazare, facilitățile de transport în comun, procedurile de echivalare a diplomelor, bursele pentru care pot aplica, dar și detalii care îi vor ajuta să se adapteze rapid condițiilor generale ale unei culturi diferite. 

          Proiectul Adaptation Guide to Educational System & Social Life for International Students (SOS), cod 2019-1-TR01-KA205-073529, cu o valoare totală de 201.746 de euro, finanțat din fondurile Programului Erasmus Plus, este implementat în perioada 1 iunie 2019 - 31 mai 2022, în cadrul unui consorțiu format din șapte instituții, al cărui lider este Bursa Uludağ University (Turcia). Celelalte organizații partenere sunt: Universitatea Ovidius din Constanța (România), Hryhorii Skovoroda University in Pereiaslav (Ucraina), Society for Intercultural Research and Friendship (Turcia), POLAR Arastirma Teknoloji A.S. (Turcia), Ankara Student Youth Group (Turcia) și Solution : Solidarité & Inclusion (Franța).

        

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

 

  • Proiect SOS (1)
  • Proiect SOS

Info UOC - Meniu