Navigatie                     

Colectivul Facultății de Istorie și Științe Politice exprimă regretul profund la vestea decesului distinsului arheolog și profesor universitar, Alexandru Avram, în noaptea de 4 spre 5 august, chiar pe șantierul său de suflet, Histria.

Alexandru Avram s-a născut în anul 1956, la Tulcea. Întreaga sa carieră academică a fost dedicată Dobrogei. Recunoscut specialist în istoria, epigrafia și arheologia coloniilor grecești din Marea Neagră, Alexandru Avram lasă posterității lucrări de referință care au îndrumat pașii generațiilor de studenți români și francezi în domeniul arheologiei și istoriei antice. Alexandru Avram a făcut cinste arheologiei românești, prin stagiile de pregătire urmate la prestigioase universități și centre europene, prin susținerea de cursuri și îndrumarea de teze de doctorat la Universitățile din Le Mans și București dar și din poziția de membru al  Institutului de Arheologie “Vasile Pârvan” din București.

Alexandru Avram a fost un apropiat al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, participând la diverse proiecte sau evenimente editoriale. Colaborarea cu Facultatea de Istorie și Științe Politice s-a consolidat prin organizarea, în anul 2017, a celei de-a șasea ediții a Congresului Internațional de Antichități în zona Mării Negre, în care Alexandru Avram a jucat un rol important.

Arheologia românească și europeană va fi mai săracă prin dispariția profesorului Alexandru Avram.

Transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei îndoliate.

 Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Info UOC - Meniu