Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 30 august 2021

 

 

La Universitatea Ovidius din Constanța au început antrenamentele pentru turneul de darts destinat persoanelor cu dizabilități motorii

 

        

          Cei 17 tineri din localitate înscriși în proiectul Sitting Darts implementat de Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) prin programul Erasmus+, au început antrenamentele la baza sportivă a Facultății de Educației Fizică și Sport a instituției academice, pentru pregătirea primului turneu la care vor participa în această toamnă informează prof. Univ. Dr. Carmen Ene-Voiculescu, managerul proiectului.

 

          Potrivit sursei citate, proiectul Sitting Darts, cod 622630-EPP-1-2020-1-TR-SPO-SSCP, finanţat cu 47.425 de euro prin Programul Erasmus+, își propune să vină în ajutorul persoanelor cu dizabilități motorii care au mai puține oportunități de a se manifesta în plan social și sunt private de puterea vindecătoare a sportului.

 

          Astfel, echipa Erasmus+ de la UOC a dat startul primelor antrenamente cu cei 17 tineri înscriși în proiectul Sitting Darts, care vor lua parte la turneul sportiv local, încă de săptămâna trecută, iar participanții care se vor clasa pe primele locuri, vor avea oportunitatea de a se califica la faza internaţională organizată la Ankara, Turcia.

 

          „Datorită expertizei pe care o avem, înainte de a începe exerciţiile dedicate pregătirii fizice, am rezervat o parte a întâlnirilor pentru pregătirea metodică. Astfel, le-am explicat participanţilor regulile care se aplică în practicarea acestei discipline, dar şi alte aspecte etice şi morale în sport. La finalul antrenamentelor, am desfăşurat câteva jocuri amicale, în care participanţii au avut posibiliatatea de a pune în practică cunoştinţele dobândite. Activităţile vor continua şi în săptămânile următoare”, a precizatat prof.univ.dr. Carmen Ene-Voiculescu.    

 

          Proiectul Sitting Darts, finanțat prin Programul Erasmus+, Acțiunea-Cheie Sport: Parteneriate de Colaborare, este implementat în perioada ianuarie-decembrie 2021 şi este realizat în cadrul unui consorţiu format din patru organizații, al cărui lider este Turkish Bocce Bowling and Darts Federation (Turcia). Ceilalți parteneri instituționali sunt: Universitatea Ovidius din Constanţa (România), Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities (Bosnia şi Herţegovina) și Asocijacija Sport Za Sve Srbije (Serbia).

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

 

Info UOC - Meniu