BIROUL DE PRESĂ
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Constanța, 1 septembrie 2021
Cea de-a 10-a ediție a Şcolii de Vară de Medii Virtuale (creatiVE) la Universitatea Ovidius din Constanța
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin laboratorul de Cercetare în domeniul Realităţii Virtuale şi Augmentate (CeRVA) din cadrul Facultății de Matematică și Informatică organizează cea de a 10-a ediție a Şcolii de Vară de Medii Virtuale din România (creatiVE), pe data de 15 septembrie 2021, informează prof. univ. dr. Dorin-Mircea Popovici, coordonatorul echipei CeRVA.
Potrivit sursei citate, evenimentul va avea loc online și se adresează tuturor studenților și elevilor din ciclul preuniversitar interesați de tematică propusă.
Ediția din acest an a Şcolii de Vară de Medii Virtuale din România este organizată cu sprijinul a două proiecte: CarSAFE - Platforma hibridă pentru comunicații cu lumină vizibilă și realitate augmentată pentru dezvoltarea sistemelor inteligente pentru asistență activă și siguranță a vehiculului, contract nr. 21PCCDI / 2018, cod proiect: PN-III-P1-1.2-PCCDI-2017-0917, componentă subproiect 2: Comunicații eficiente bazate pe inteligent în scenarii interactive de realitate augmentată pentru mașini și CALL01-9 - „Un viitor pentru trecut - clasificarea și valorificarea patrimoniului epigrafic și sculptural calatian” Proiect finanțat de Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURĂ.
„Ca o continuare a edițiilor precedente, evenimentul din acest an va păstra tematica aplicării realităţii virtuale în reconstrucţia virtuală a unor artefacte arheologice descoperite în Dobrogea, cu exemplificare pe cele ce au facut subiectul proiectului CALL01-9, - Un viitor pentru trecut - clasificarea și valorificarea patrimoniului epigrafic și sculptural callatian. În plus, în cadrul evenimentului vor fi prezentate perspective de evoluție a tehnlogiei realității virtuale prin realitatea augmentată către realități extinse și aplicabile în diverse domenii de activitate umană, de la media până la automobile, subliniindu-se aportul procesării de imagini și al digitalizării prin scanare cu laser în dezvoltarea acestor tehnologii”, precizează prof. univ. dr. Dorin-Mircea Popovici.
Înregistrarea la eveniment se realizează online, pe site-ul http://creative.cerva.ro/, unde pot fi, de asemenea, consultate informaţii suplimentare despre proiectul creatiVE.
Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța