Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 3 septembrie 2021

 

Au început înscrierile pentru a treia ediție a Școlii de vară „Ovidius Innovation & Entrepreneurship Summer School” de la Universitatea Ovidius din Constanţa

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 13-24 septembrie, pentru al treilea an consecutiv, şcoala de vară „Ovidius Innovation & Entrepreneurship Summer School”, informează conf. univ. dr. Dragoș-Florin Sburlan.

Potrivit sursei citate, la această ediție participanții vor fi încurajați să dezvolte o serie de aplicații pentru domeniul medical, scopul programului educațional fiind de a pregăti studenții din cadrul UOC, dar și tinerii din alte instituții academice, pentru a inova, gândi și acționa cu o mentalitate antreprenorială.

„Cursurile de formare vor îmbina inovarea și antreprenoriatul prin dobândirea unor competențe precum: dezvoltarea de produse pentru rezolvarea unor probleme reale (prin formularea de idei inovative pentru rezolvarea acestora, analiza cerințelor, proiectare, implementare, design și testare), redactarea propunerii unui proiect de afaceri (planul și modelul de afaceri, avantajele competitive, demografia clienților, publicitatea, finanțarea, marketing-ul digital), dar și etica în afaceri”, a precizat Dragoș-Florin Sburlan.

 Înscrierea în cadrul şcolii de vară se realizează completând, până la data de 10 septembrie 2021, chestionarul online existent la adresa: https://ovidiusinnovationhub.ro/summer-school-ovidius-entrepreneurship

Școala de vară este un efort comun, care cristalizează acțiuni cuprinse în două proiecte pe care le derulează UOC anul acesta: Consolidarea și extinderea activităților Societății Antreprenoriale Studențești Ovidius Innovation Center – OICSAS - CNFIS-FDI-2021-0351 și Cercetare și Inovare Biomedicală în Universitatea „Ovidius” din Constanța - CNFIS-FDI-2021-0447.

Proiectul CNFIS-FDI-2021-0351 – Consolidarea și extinderea activităților Societății Antreprenoriale Studențești Ovidius Innovation Center – OICSAS a primit o finanțare în valoare de 162.000 lei, iar CNFIS-FDI-2021-0447 - Cercetare și Inovare Biomedicală în Universitatea Ovidius din Constanța - a primit o finanțare în valoare de 330.000 lei, acestea fiind două dintre cele șase proiecte ale UOC finanțate de către Ministerul Educației, prin Fondul de Dezvoltare Instituțională - FDI 2021.

Societatea Antreprenorială Studențească – Ovidius Innovation Center, înființată în anul 2018, este o structură organizatorică și operațională a Universității Ovidius din Constanța, ce are misiunea de a elabora, implementa, monitoriza și evalua politicile universității de sprijinire, dezvoltare și încurajare a spiritului antreprenorial în rândul studenților și absolvenților.

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

 

Info UOC - Meniu