Navigatie                     

 

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 23 septembrie 2021

 

 

Forumul Național al  Sectorului de Croaziere Costiere și Iahting

 

 

Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează în parteneriat cu Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Prima Ediție a Forumului Național al Sectorului de Croaziere Costiere și Iahting.

“Evenimentul va avea loc la data de 1 octombrie 2021, în format hibrid, cu începere de la ora 9.00 și va fi găzduit de Terminalul de Pasageri din Portul Constanța. Lucrările se vor susține in limba engleză și vom asigura traducerea simultană în limba română“ ne-a declarat dna dr. Alina Gălbează, din partea echipei de implemntare a proiectului.

Forumul este organizat în cadrul proiectului „Transport maritim costier durabil la Marea Neagră - Black Sea Cruise - Sustainable small – scale cruising/yachting”, coordonat de Centrul Internațional pentru Studii la Marea Neagră (ICBSS), în cooperare cu opt parteneri locali și regionali: SML, CLIMAZUL, Universitatea de Stat din Sochi, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea Libera din Burgas, Academia Maritimă din Odessa, Academia Maritimă de Stat din Batumi și Universitatea Tehnică Karadeniz.

Forumul Național va deschide ciclul de evenimente ce vor fi organizate pe durata lunii octombrie 2021, cu scopul de a marca cea de-a 25-a ediție a Zilei Internaționale a Mării Negre, serbată în fiecare an la data de 31 octombrie, începând din 1996.

Organizatorii își propun să ofere un cadru pentru discuții și dezbateri pentru reprezentanții instituțiilor din sector cu privire la analiza stadiului actual și potențialul de dezvoltare al sectorului de croazieră costieră și iahting, pentru a identifica cerințe, oportunități, idei de proiecte și posibile colaborări precum și pentru a formula un set de recomandări menit să sprijine acest sector.

“În urma dezbaterilor din cadrul Forumului Național se dorește formularea unei propunerii pentru o Strategie Națională cu scopul de a sprijini Sectorul de Croaziere Costiere și Iahting.” ne-a declarant dl. Dr. Ing. Laurențiu Oancea, coordonatorul echipei de organizare a forumului

De asemenea, organizatorii vor lansa Manifestul cu tema „Potențialul și Oportunitățile de Dezvoltare a Sectorului de Croaziere Costiere și Iahting la Marea Neagră”.

Participarea la eveniment nu implică taxe sau costuri.

Formularul de înregistrare la eveniment poate fi accesat la următorul link:

https://bsun.org/media/Registration_Form_Ro.pdf

 

Proiectul „Transport maritim costier durabil la Marea Neagră” este finanţat în cadrul programului de asistenţă al Uniunii Europene pentru Organizaţia Cooperări Economice la Marea Neagră: „BSEC PERMIS – Support to the Implementation of the Eastern Partnership Multilateral Dimension and the Implementation of the Northern Dimension and the Black Sea Synergy”.

Mai multe informații pot fi găsite la adresa: https://icbss.org/black-sea-cruise-sustainable-small-scale-cruising-yachting/.

 

 

 

Info UOC - Meniu