Navigatie                     

  

  

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 22 octombrie 2021

         

 

Universitatea Ovidius din Constanța a organizat un workshop internațional pentru promovarea ofertei educaționale și a acțiunilor de cercetare în domeniul educație fizică și sport

 

          Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a organizat miercuri, 20 octombrie 2021, Workshopul Internațional “Strategic Cooperation in Higher Education in the Science of Sports and Physical Education: experiences, challenges, and perspectives”, a declarat conf.univ.dr. Cristina Duhnea.

          Potrivit sursei citate, întâlnirea a fost deschisă de către prof.univ.dr. Ionel Melenco, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, și moderată, mai apoi, de către prof.univ.dr. Carmen Ene-Voiculescu, prof.univ.dr. Alin Larion și conf.univ.dr. Cristian Popa.

          „Pe durata evenimentului, scopul nostru a fost acela de a realiza un schimb de bune practici între organizațiile participante și de a face cunoscute activitățile desfășurate de Universitatea Ovidius din Constanța, prin Facultatea de Educație Fizică și Sport. Totodată, invitații noștri și-au prezentat, la rândul lor, activitățile cu caracter sportiv, în educație și cercetare, în care sunt implicați, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de discuții constructive referitoare la viitoarele direcții de colaborare dintre instituțiile participante”, a declarat conf.univ.dr. Cristina Duhnea.

          Evenimentele de acest gen vor continua și în lunile viitoare. Acest workshop a reunit peste 150 de participanți, atât din țară, cât și din străinătate. Printre participanții naționali, pe lângă comunitatea academică a UOC, s-au mai numărat voluntarii asociației Erasmus Student Network Constanța și reprezentanți ai mediului preuniversitar, universitar și ai structurilor sportive din județele Argeş, Bacău, Călărași, Constanța şi Galați. În rândul participanților internaționali, îi putem menționa pe reprezentanții următoarelor instituții: Universitatea Bayburt (Turcia), Universitatea Gazi (Turcia), Turkish Bocce Bowling Dart Federation (Turcia) și Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (Republica Moldova).

          Workshopul Internațional “Strategic Cooperation in Higher Education in the Science of Sports and Physical Education: experiences, challenges, and perspectives” a făcut parte din activitățile proiectului Intensificarea și diversificarea inițiativelor de internaționalizare în Universitatea „Ovidius” din Constanța - educație și cercetare într-un mediu multicultural internațional (INTENS-O II), cod CNFIS-FDI-2021-0387, ce are o valoare totală de 332.500 lei și este unul dintre cele șase proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

 

 

         

         

 

  

Info UOC - Meniu