Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 14 decembrie 2021

        

 

Conferință dedicată studenților internaționali la Universitatea Ovidius din Constanța

 

         Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a organizat, prima ediție a Conferinței Internaționale (Inter)cultural Dialogues, informează conf. univ. dr. Cristina Duhnea.

          Potrivit sursei citate, evenimentul s-a desfășurat în format blended și a reunit peste 80 de participanți, atât din țară, cât și din străinătate.

         „Pe durata conferinței, studenții internaționali au susținut 40 de prezentări care au abordat tematici diferite, de la imaginea zonei din care provin participanții, la elemente culturale specifice, mituri locale, povești, legende sau personaje fantastice. Datorită succesului înregistrat, așteptăm, cu nerăbdare, organizarea celei de-a doua ediții, anul viitor”, a precizat conf. univ. dr. Cristina Duhnea.

         Conferința s-a încheiat cu festivitatea de premiere a participanților și cu o excursie tematică menită să îi familiarizeze pe studenții internaționali cu specificul culturii dobrogene.

         Evenimentul a făcut parte din activitățile proiectului “Intensificarea și diversificarea inițiativelor de internaționalizare în Universitatea Ovidius din Constanța - educație și cercetare într-un mediu multicultural internațional” (INTENS-O II), cod CNFIS-FDI-2021-0387, ce are o valoare totală de 332.500 lei și este unul dintre cele șase proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

         

Biroul de presăal Universității Ovidius din Constanța

 

Info UOC - Meniu