Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 16 decembrie 2021

 

Universitatea Ovidius din Constanţa îşi pregăteşte cadrele didactice pentru utilizarea noii platforme electronice de evaluare

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, în perioada 26 noiembrie – 16 decembrie 2021, o serie de sesiuni de instruire online a cadrelor didactice pentru utilizarea platformei electronice instituționale destinată evaluării periodice a performanțelor profesionale individuale, informează directorul proiectului, lect. univ. dr. Gabriela Gheorghiu.  

Potrivit sursei citate, platforma electronică dezvoltată în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2021-0540 – „Performanță și calitate academică în UOC. Crearea și dezvoltarea Platformei electronice pentru evaluarea periodică a performanțelor profesionale individuale ale cadrelor didactice – PERFORM DIDACT”este structurată multimodular pe trei componente ale procesului de evaluare periodică a cadrelor didactce (autoevaluare, evaluare colegială şi evaluare de către directorul de departament/decan) ce au la bază criterile specifice din învățământul universitar de excelență, coroborate cu misiunea și obiectivele strategice ale instituţiei.

„Evaluarea periodică a performanțelor profesionale individuale ale cadrelor didactice din UOC se fundamentează pe rezultatele obținute în activități didactice, de cercetare și în acțiuni desfășurate în interesul universității și al comunității academice, ce servesc ca bază pentru stabilirea salariilor diferențiate, conform legislației în vigoare, dar și pentru acordarea gradației de merit / spor de performanță academică”, a precizat lect. univ. dr. Gabriela Gheorghiu.

În acest context, proiectul realizat pe plan instituțional contribuie la optimizarea procesului de evaluare periodică a cadrelor didactice prin dezvoltarea unei platforme electronice dedicată, în care informațiile sunt centralizate și prelucrate pentru uniformizarea raportărilor.

Proiectul CNFIS-FDI-2021-0540 beneficiază de o finanțare de 344.000 lei din bugetul alocat Ministerului Educației, din fondul de dezvoltare instituțională, Domeniul 5 – Îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice și este implementat de Universitatea Ovidius din Constanța în perioada mai – decembrie 2021.

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

Info UOC - Meniu