Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 2 februarie 2022

 

Workshopuri dedicate oboselii compasionale într-un proiect internaţional al Universităţii Ovidius din Constanța

 

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), partener în cadrul proiectului Compassion Fatigue, cod 2020-3-TR01-KA105-096457, finanțat cu 28.536 EUR prin Programul Erasmus Plus, a participat, în perioada 25-31 ianuarie 2022, la Ankara, la o serie de workshopuri dedicate conștientizării importanței pe care o are oboseala compasiunii în viața cotidiană, informează conf. univ. dr. Denis Ibadula, manager proiect.

Potrivit sursei citate, evenimentele desfășurate au contribuit la crearea unui climat oportun de dezbatere a tematicii proiectului facilitând schimbul de experiență dintre reprezentanții instituțiilor de cultură și educație din țările implicate în consorțiu: Bulgaria, Franța, Germania, Liban, România, Turcia și Ungaria.

„Trainingurile din cadrul întâlnirilor ne-au ajutat să înțelegem în ce măsură oboseala compasională afectează persoanele din diferite medii de activitate și cum putem acționa noi pentru a limita efectele negative ale acesteia. Concluzia reultată din dezbateri este că oboseala compasională trebuie abordată ca fenomen global, adesea trecut cu vederea, care implică aspecte psihologice complexe. Totodată, în cadrul serilor tematice, participanții au avut posibilitatea de a cunoaște elementele de istorie, cultură și civilizație, punând în valoare tradițiile și identitatea fiecărei țări participante”, a precizat conf. univ. dr. Denis Ibadula.

Din delegația UOC au făcut parte: conf. univ. dr. Denis Ibadula (Facultatea de Matematică și Informatică), asist. univ. drd. Cristina Rogojină (Facultatea de Litere)  și dr. Alina Lascu (Biroul Asigurarea Calității).

Proiectul Compassion Fatigue, cod 2020-3-TR01-KA105-096457, este implementat în perioada 01.01.2021-31.10.2022, în cadrul unui consorțiu al cărui lider este Ankara Youth Club (Turcia). Ceilalți parteneri instituționali sunt: Universitatea Ovidius din Constanţa (România), MoveUp! (Ungaria), BRIDGES-Eastern European Forum for Dialogue (Bulgaria), Healthcare Professionals Community (Franța), Frauen-Solidaritäts-Gesellschaft (Germania) și Aie Serve (Liban). Proiectul implică participanți din țări și culturi diferite care cooperează pentru colectarea datelor și informațiilor pentru a propune soluții pentru prevenirea oboselii compasionale, o problemă de ordin social în întreaga lume.

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

Info UOC - Meniu