Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 7 februarie 2022

         

 

Mesaj de felicitare

 

Comunitatea ştiinţifică a Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) transmite cele mai alese gânduri prof. univ. dr. Alexandru Ciurea, Doctor Honoris Causa al instituţiei noastre de învăţământ superior din anul 2017, cu ocazia alegerii ca membru de onoare al Academiei Române, moment ce semnifică urcarea unei noi treapte în confirmarea vocaţiei sale profesionale.

Conform acad.ro, prof. univ. dr. Alexandru Vladimir Ciurea a fost ales prin vot secret membru de onoare din ţară al Academiei României, la Secţia de ştiinţe medicale, în sesiunea din 2 februarie 2022. În cadrul aceleiaşi şedinţe au mai fost aleşi membri de onoare din țară: Sorin Alexandrescu – Secţia de filologie şi literatură  şi prof. Ciubotaru H. Ion – Secţia de arte, arhitectură şi audiovizual. Totodată, prin vot secret au fost aleşi membri corespondenți: prof. Cliveti Gheorghe – Secţia de ştiinţe istorice şi arheologie; prof. Aprodu Marian – Secţia de ştiinţe matematice; prof. Răşcanu Aurel – Secţia de ştiinţe matematice şi Iorgulescu Adrian – Secţia de arte, arhitectură şi audiovizual.

Potrivit legii, numărul total de membri ai Academiei Române, stabilit prin lege, este de 181, iar cel al membrilor de onoare este de 135, din care cel mult 40 din țară. În prezent, în Academia Română sunt în jur de 90 de membri corespondenți, peste 80 de membri titulari și 28 membri de onoare.

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu