Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 7 aprilie 2022

         

 

Atelier de lucru al coordonatorilor comunității de practică din domeniul agriculturii inteligente din punct de vedere climatic organizat la Constanța

 

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA), a găzduit, recent, cea de a patra întâlnire de lucru a comitetului de coordonare și evaluare și atelierul de lucru al coordonatorilor comunității de practică din domeniul agriculturii inteligente din punct de vedere climatic, în calitate de partener în cadrul Proiectului AGREEN – „Alianța transfrontalieră pentru o agricultură verde și inteligentă din punct de vedere climatic în bazinul Mării Negre” (Contract Nr. BSB 1135).

Atelierul a fost organizat în sistem hibrid (in situ și online), informează directorul de proiect din partea Universității Ovidius din Constanța, prof. univ. dr. Liliana Panaitescu. Scopul acestuia a fost de a stabili și programa activitățile viitoare, dintre care menționăm vizite de lucru în teren în Bulgaria, Turcia și Georgia pentru analiza și monitorizarea evoluțiilor unor culturi experimentale și o conferință prin care se urmărește implicarea în proiect a firmelor din domeniul agricol și realizarea unei alianțe în scopul sprijinirii agriculturii inteligente din punct de vedere climatic.

Conform sursei citate, „o altă activitate cu impact major va fi dezvoltarea unui modul de curs cu tema „Antreprenoriat pentru agricultură inteligentă din punct de vedere climatic în bazinul Mării Negre”, care va fi inițial oferit unui număr de câte trei tineri multiplicatori din fiecare țară parteneră la proiect (Bulgaria, România, Turcia, Georgia, Armenia și Grecia), după care aceștia vor avea sarcina să prezinte mai departe cursul în cadrul unor evenimente naționale”. Cursul va aborda teme precum conceptul de agricultură inteligentă din punct de vedere climatic (climate-smart agriculture - CSA), lanțuri valorice pentru CSA, managementul fermelor sustenabile, finanțarea activităților specifice CSA, marketingul produselor agricole sustenabile, comerț și cooperare internațională. Pe viitor, se urmărește integrarea acestui curs în cadrul unor programe de învățământ terțiar și superior din țările partenere.

Informații despre proiect sunt disponibile la adresa https://agreen-project.eu/.  Resursele pentru antreprenori se găsesc la adresa https://agreen-platform.com/. De asemenea, informații noi sunt postate periodic pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/project.agreenși pe canalul de Youtube https://www.youtube.com/channel/UC_V4ldaDZfQocpGMGlsiVpg.

 

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu