Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 11 aprilie 2022

 

Universitatea Ovidius din Constanța vizitată de elevi din Tulcea

 

            Un grup de 50 de elevi și cadre didactice de la Liceul„ Ion Creangă” din Tulcea au vizitat  Universitatea Ovidius din Constanța (UOC),  la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul proiectului ROSE intitulat „Centru de Învățare SAPIENTIA – OVIDIUS”, informează lect. univ. dr. Mariana Călin, directorul proiectului.

            Potrivit sursei citate, evenimentul s-a desfășurat în campusul UOC, cu participarea reprezentanților Facultății de Litere, ai Facultății de Psihologie și Științele Educației, ai Facultății de Construcții, ai Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole și ai Facultății de Educație Fizică și Sport, în cadrul întâlnirii informale fiindu-le prezentată, elevilor, ofera educațională a universității.

            Cu acest prilej, tinerii aspiranţi la un parcurs educaţional în învăţământul superior au aflat detalii despre programele de studii universitare, au adresat întrebări despre admiterea din acest an și au aflat informații utile despre viața de student la Ovidius.

            Universitatea Ovidius din Constanța implementează, începând din ciclul 2019 - 2020, proiectul ROSE cu titlul „Centru de Învățare SAPIENTIA – OVIDIUS”, acord de grant nr. 106/SGU/CI/II din 18.12.2018, ce se adresează studenților din anul I, în special celor care prezintă risc de abandon școlar. Proiectul este finanțat de Banca Mondială prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE) din cadrul Ministerului Educației (ME). Obiectivul general al proiectului constă în creșterea ratei de promovabilitate a studenților din anul I, de la toate facultățile din cadrul UOC, și îmbunătățirea integrării acestora în mediul universitar ovidian.

 

Biroul de Presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

 

 

Info UOC - Meniu