Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 3 mai 2022

         

Întâlnire cu ambasadorul Israelului, E.S. David Saranga, la Universitatea Ovidius din Constanța

 

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) l-a avut invitat astăzi, 3 mai, pe ambasadorul statului Israel, E.S. David Saranga. În cadrul întâlnirii cu studenții Facultății de Istorie și Științe Politice (FISP), dar și cu profesori ai universității, diplomatul a susținut o conferință despre evoluțiile și provocările geopolitice din Orientul Mijlociu.

Aceasta a fost urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, în cadrul căreia studenții și profesorii participanți au dezbătut, în dialogul cu amabasadorul, o serie de teme, precum: problemele de securitate ale Israelului, relația cu vecinii sau cu state precum Iranul, relațiile României cu Israelul, istorie, cultură și civilizație israeliană.

Nu în ultimul rând, E.S. David Saranga a împărtășit publicului opinii cu privire la experiența diplomatică în România și percepțiile sale asupra societății române.

În deschiderea întâlnirii, rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, a subliniat că„o universitate modernă trebuie să aibă, pe lângă educație și cercetare, și deschidere către comunitate. Prezența ambasadorului David Saranga aici nu este întâmplătoare, reprezintă dovada faptului că universitatea noastră este deschisă dialogului între mediul academic și mediul diplomatic”.

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

 

  • UOC (2)
  • UOC (3)
  • UOC (4)
  • UOC (5)

Info UOC - Meniu