BIROUL DE PRESĂ
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Constanța, 5 mai 2022
Universitatea Ovidius din Constanța a lansat Proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a lansat joi, 5 mai a. c, în cadrul unui eveniment de presă, Proiectul Centrul de practică, recreere și mișcare a studenților din cadrul
Universității Ovidius din Constanța în contextul post pandemic (MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC), cod CNFIS-FDI-2022-0298, informează conf. univ. dr. Cristian Popa, directorul proiectului.
Potrivit sursei citate, activităţile se vor desfăşura în perioada aprilie - decembrie 2022 iar obiectivul general vizează îmbunătățirea nivelului fizic al studenților prin activități sportive și de recreere, prevenirea și a reducerea inactivității fizice, a sedentarismului și consecințele acestor obiceiuri (creșterea în greutate, obezitate, boli cardiovasculare, diabet de tip 2, stări anxioase, depresie etc.), deprinse în contextul restrictiv generat de pandemia globală de COVID-19.
„Prin intermediul proiectului MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC ne propunem să extindem baza de practică pentru studenții noştri prin înființarea unui centru de recreere și mișcare în cadrul căruia urmărim îmbunătățirea vieții active și întărirea sănătății lor“, a precizat conf. univ. dr. Cristian Popa.
În cadrul proiectului vor fi organizate activități sportive ce se adresează tuturor studenților Universității Ovidius din Constanța pe parcursul a 12 săptămâni:curse de biciclete, role, skateboard, curse de caiac, vâslit,paddle board, natație, fotbal, volei, rugby tag, handbal, dans aerobic, jocuri recreaționale – șah, table, go, tenis de câmp şi de masă, badminton, trasee contracronometru și darts.
Starea de sănătate fizică a fiecărui student va fi monitorizată și evaluată în cadrul proiectului cu ajutorul unui analizor profesional de compoziție corporală Tanita, achiziționat în cadrul proiectului ACTIV-DIGI-SAN@UOC, desfășurat de FEFS în anul 2021.
Proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC are o valoare totală de 210.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate în acest an de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.
Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța