Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 11 mai 2022

         

 

Simpozion despre tendințele în didactica specialității la Universitatea Ovidius din Constanța

        Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic (DPPD) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) a organizat cea de-a doua ediție a simpozionului „Tendințe și provocări în didactica specialității – Coordonate ale schimbării”, informează directorul departamentului, prof. univ. dr. Daniela Căprioară.

Potrivit sursei citate, evenimentul a cărui tematică a fost centrată pe două obiective fundamentale - reorganizarea practicii pedagogice și examenul de titularizare în învățământ, a fost organizat online, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE) și Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa.

„Simpozionul a promovat ideea conform căreia formarea competențelor pedagogice ale profesorilor reprezintă o modalitate concretă și durabilă pentru dezvoltarea generală a educației românești, acest demers științific urmărind optimizarea strategiei academice, de cercetare dar și a strategiei UOC pentru studenții și absolvenți”, a declarat prof. univ. dr. Daniela Căprioară, în deschiderea evenimentului

În cadrul simpozionului au mai luat cuvântul prof. univ. dr. Mircea Adrian Marica, decanul FPSE, prof. Sorin Mihai, inspectorul general al IŞJ Constanța, Monica Răgușilă, inspector școlar pentru managementul resurselor umane, lect. univ. dr. Oana Moșoiu - Facultatea de Psihologie și Științele Educației, de la Universitatea din București, prof. dr. Anamaria Ciobotaru, director al Colegiului „Constantin Brătescu” din Constanța și prof. univ. dr. Virgil Frunză.

În cadrul atelierelor de lucru, desfășurate pe specializări, IŞJ a prezentat informaţii despre fișa de evaluare a lecției demonstrative pentru proba practică din cadrul examenului de titularizaredar şi despre cadrul normativ al programelor de masterat didactic – potrivit reglementărilor Ministerului Educației și a standardelor în vigoare ale ARACIS, cu referire la practica pedagogică, și direcții de optimizare a practicii pedagogice.

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu