Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 30 mai 2022

 

 

Prelegere publică despre ecologie și geopolitică la Universitatea Ovidius din Constanța

 

 

            Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează marți, 31 mai 2022, de la ora 9:30, prelegerea publică „Will Mekong River Survive at the Rising of China?”, susținută de prof. univ. dr. Soriya Yin, membru al American University of Phnom Penh (Cambodgia), informează șef lucrări univ. dr. Marian Tudor.

            Potrivit sursei citate, evenimentul se va desfășura în sala E216 a Campusului UOC, Corp B, și se adresează atât membrilor comunității academice, cât și publicului larg interesat.  

            „Dr. Yin va prezenta problemele de mediu cu care se confruntă ţările din regiunea fluviului Mekong, sub diferite aspecte: protecţia mediului, biologie, geografie, turism, hidrologie, economie, politică, colaborare regională, cu accent pe problemele stringente actuale ale comunităților de pe malurile fluviului și pe provocările cărora acestea trebuie să le facă față. Ulterior prelegerii, dr. Yin va răspunde la întrebările publicului și va participa la discuții libere pe marginea subiectelor prezentate.”, precizează șef lucrări dr. Marian Tudor.

            Timp de o săptămână, prof. univ. dr. Soriya Yin se va alătura, la invitația șef lucrări univ. dr. Liviu-Daniel Galațchi,  colectivului FSNSA în cadrul programului Erasmus Plus și va participa la o serie de activități desfășurate de facultate.

 

 

          Prof. univ. dr. Soriya Yin predă cursuri de Ştiinţa Mediului, Turism şi Dezvoltare și a studiat în Cambodgia și în Statele Unite ale Americii. Este licenţiat în Educație şi deţine titlul de master în Dezvoltarea Turismului, ambele obţinute la Universitatea Regală din Phnom Penh.

          Totodată, este doctor în Ştiinţa şi Managementul Resurselor Naturale, titlu obţinut la Universitatea din Minnesota (S.U.A.), iar  studiile postdoctorale le-a urmat în Planificare Urbană la M.I.T. (S.U.A.).

          Prof. univ. dr. Soriya Yin a condus diverse proiecte de cercetare pe probleme de dezvoltare durabilă în Cambodgia, Asia de Sud-Est și S.U.A. și a publicat numeroase lucrări și rapoarte academice și profesionale. De asemenea, acesta a lucrat în calitate de consultant și consilier pentru diferite organizații internaționale, precum:Banca Mondială, Asian Development Bank (ADB), United Nations World Tourism Organisation (UNWTO), United Nations Development Programme (UNDP), World Wildlife Fund (WWF) și International Union for Conservation of Nature (IUCN).

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

Info UOC - Meniu