Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 30 mai 2022

 

 

Conferință privind dreptul litoralului, dreptul maritim și dreptul la un mediu sănătos, la Universitatea Ovidius din Constanța

 

 

         Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 30 - 31 mai 2022, Conferința Națională „I. Spațiul marim: La intersecția drepturilor litoralului, mării și cel maritim; II. Dreptul mediului: Cinci decenii de evoluții, reglementări și dezvoltări conceptuale”, informează prof. univ. dr. habil. Adrian Stoica, decanul facultății.

         Potrivit sursei citate, la eveniment participă profesori, magistrați, avocați, reprezentați ai administrației publice locale, ai instituțiilor publice din domeniul protecției mediului, ai administrației portului și ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

         „Evenimentul își propune să analizeze aspecte teoretice și practice cu privire la dreptul litoralului, al mării și cel maritim și la dreptul mediului, în contextul sprijinirii Pactului Verde European - noul pachet de inițiative în materie de politici publice elaborat de Uniunea Europeană, care urmărește atingerea neutralității climatice până în 2050. Toate prezentările din cadrul manifestării științifice vor fi incluse într-un volum al conferinței, ce va fi folosit ca un ghid de bune practici care sperăm că va contribui la optimizarea cadrului legislativ și la aplicarea celor mai eficiente strategii și politici publice pentru îmbunătățirea activităților administrative din domeniu”, precizează prof. univ. dr. habil. Adrian Stoica, decanul FDSA.

        

 

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

Info UOC - Meniu