Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 2 septembrie 2022

        

 

Cel de-al XII-lea Congres Internațional al Germaniștilor din România,

la Universitatea Ovidius din Constanța

 

 

         Facultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius din Constanța, în colaborare cu Societatea Germaniștilor din România, organizează, în perioada 2-6 septembrie 2022, cel de-al XII-lea Congres Internațional al Germaniștilor din România, informează conf. univ. dr. Maria Muscan, din partea organizatorilor evenimentului. 

         Potrivit sursei citate, peste 70 de participanți din țară și din străinătate își vor susține, la Campus, Corp A, rezultatele celor mai recente cercetări, din domenii variate, precum: lingvistică teroretică și aplicată, literatură și științe culturale, didactica predării limbii germane și literatura germană în și din Europa Centrală și de Sud-Est.

„Participanții la Congres se vor bucura și de un program cultural care cuprinde, printre altele, o seară de lectură de autor, ce va avea loc în data de 3 septembrie 2022, începând cu ora 18:00, în sala pictată a Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța, prilej de a lua contact cu istoria și arheologia românească de la malul Mării Negre. Totodată, cei prezenți vor face cunoștință cu personalitatea și opera scriitoarei austriece, Bettina Balaka”, precizează conf. univ. dr. Maria Muscan.

Evenimentul se va încheia cu o seară de teatru susținută de ansamblul Kabaret Kaktus, în data de 5 septembrie, de la ora 18:00, în Aula B a Bibliotecii Universitare „Ioan Popișteanu”.

Piesa de teatru „Entsorgt. Theater des Ichs”, prezentată în limba germană, este un one-woman-show, de și cu Carmen Elisabeth Puchianu (profesor universitar la Universitatea Transilvania din Brașov), acompaniată de muzicienii Elena și Paul Cristian.

 

  

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu