Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 8 septembrie 2022

 

 

Școala de vară „Dreptul, în diferite viziuni”, la Universitatea Ovidius din Constanța

 

 

Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța organizează, în perioada 8-10 septembrie 2022, în campusul universitar, Corp A, Școala de vară „Dreptul, în diferite viziuni”, informează prof. univ. dr. habil. Adrian Stoica, decanul FDSA.

Potrivit sursei citate, evenimentul științific este orientat spre componenta practică a procesului de predare-învățare, iar la manifestare vor participa profesori și studenți de la facultăți de profil din România, Grecia și din Republica Moldova, precum: Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din Craiova, Universitatea „Nicolae Titulescu” din București, Universitatea „Titu Maiorescu” București,  UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universitatea din Oradea, Artistotel University of Thessaloniki și Universitatea de Stat din Moldova.

„Acest eveniment este extrem de util, atât pentru profesorii care predau materii din sfera științelor juridice, dar mai ales pentru studenții care doresc să îmbrățișeze o profesie juridică. Prin fructuoasa colaborare pe care facultatea noastră o are cu mai multe școli de drept din România, Grecia și din Republica Moldova, ne dorim să schimbăm opinii, idei și viziuni despre anumite aspecte din dreptul public și cel privat. Dincolo de interesantele lucrări pe care speakerii evenimentului le vor prezenta profesorilor și studenților prezenți, invitații noștri vor face o vizită de documentare la Curtea de Apel Constanța, iar școala de vară va culmina cu o lansare de carte a ilustrului profesor Mihai Adrian Hotca, intitulată sugestiv Gașca de la drept”, precizează prof. univ. dr. habil. Adrian Stoica.

Evenimentul continuă seria manifestărilor științifice care celebrează 30 de ani de învățământ juridic universitar ovidian și se va desfășura pe două secțiuni – Drept public și Drept privat, conform programului afisat pe site-ul facultății.

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu