Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 9 septembrie 2022

        

 

Studenți ai Universității Ovidius din Constanța, alături de studenți norvegieni la Școala de vară de antreprenoriat sustenabil SUSTENT

 

În perioada 4 – 10 septembrie 2022, o echipă formată din studenți și profesori ai Universității Ovidius din Constanța (UOC) participă, împreună cu studenți și cadre universitare de la Universitatea HVL din Norvegia, la cursurile și vizitele de studiu din cadrul Școlii de vară SUSTENT, informează conf. univ. dr. Raluca Petre, responsbil comunicare în cadrul proiectului SUSTENT.

Potrivit sursei citate, este pentru prima dată când studenți și profesori norvegieni lucrează alături de echipa UOC pentru a introduce și în curricula Universității Ovidius din Constanța disciplina de studiu „Antreprenoriat sustenabil”.

În cadrul cursurilor Școlii de vară, care se desfășoară în campusul universitar, Corp A, în Sala Google, studenții din cele două țări beneficiază, pe lângă ore interactive susținute de profesori români și norvegieni, de vizite de lucru în întreprinderi locale din domeniul balnear, pomicol, viticol, de procesare a cărnii și manufacturier. Studenții români, alături de cei norvegieni încearcă să găsească soluții care respectă stabilitatea economică, bunăstarea angajaților și calitatea mediului în antreprenoriatul local. Împreună învață și încep să aplice principiile antreprenoriatului sustenabil pentru o dezvolare regională de lungă durată.  

„După vizita partenerilor norvegieni de la HVL din luna septembrie va fi rândul studenților români să ia parte la o mobilitate în luna octombrie 2022. În cadrul acesteia, 12 studenți de la Universitatea Ovidius din Constanța vor participa la cursuri alături de colegii norvegieni, cu care au legat deja prietenii. În plus, se vor familiariza cu mediul antreprenorial norvegian, vor cunoaște direct modul de lucru și cooperare al întreprinderilor nordice”, precizează conf. univ. dr. Raluca Petre. 

Proiectul SUSTENT se desfășoară în perioada martie 2022 - septembrie 2023 și este implementat în cadrul EEA and Norway Grants, un cadru de cercetare și cooperare între universități din România și finanțatorii din Spațiul Economic European: Norvegia, Liechtenstein, Islanda.

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu