Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 6 octombrie 2022

        

 

 

Universitatea Ovidius din Constanța, la prima întâlnire transnațională în cadrul unui proiect european dedicat combaterii deșeurilor digitale

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, în perioada 1-2 octombrie 2022, la prima întâlnire transnațională din cadrul proiectului Eco-Digital Literacy and Citizenship for Our Planet and Future (Digital Waste), cod 2021-1-TR01-KA220-YOU-000028571, finanțat cu 185.214 de Euro prin Programul european Erasmus Plus, informează prof. univ. dr. Cristina Duhnea, managerul proiectului din partea UOC.

Potrivit sursei citate, evenimentul a avut loc la Ankara, în Turcia, iar din delegația UOC au făcut parte Bianca Tănase și Răzvan-Ionuț Drugă, reprezentanți ai Biroului pentru Programul Erasmus Plus.

         „Întâlnirea a debutat cu o succintă prezentare a gazdelor noastre și a celorlalte organizații implicate în consorțiul proiectului. Ne-am familiarizat cu structura și conținutul unei aplicații pentru telefonul mobil cu rol în detectarea și ștergerea fișierelor care au un consum crescut de energie, ce va fi dezvoltată în cadrul proiectului în următorii 2 ani. Nu în ultimul rând, am demarat realizarea unei analize de nevoi, pentru fiecare țară în parte, rezultatele sale urmând a fi interpretate în prima activitate de învățare, predare și formare, ce va avea loc la Mardin, în Turcia, luna aceasta”, a precizat prof. univ. dr. Cristina Duhnea.

Proiectul Digital Waste își propune să crească gradul de conștientizare a publicului cu privire la problema deșeurilor digitale și a schimbărilor climatice, prin dezvoltarea unor instrumente de alfabetizare eco-digitală.

Proiectul este implementat în perioada 28 februarie 2022 - 27 februarie 2024, în cadrul unui consorțiu din care fac parte: Ankara Center for Political and Economic Research - ASEM (Turcia - lider de proiect), Universitatea Ovidius din Constanța (România), Solution: Solidarité & Inclusion (Franța), Aie Serve (Liban), Embaixada da Juventude (Portugalia), Association of Administrators and Bureaucrats (Turcia), T.C. Mardin Artuklu University (Turcia) și Bilgi Paylaşım Topluluğu (Turcia).

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

 

 

 

 

 

 

Info UOC - Meniu