Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 21 octombrie 2022

         

Universitatea Ovidius din Constanța a participat la THE World Academic Summit 2022

 

 

          Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, în perioada 10-12 octombrie a.c., la evenimentul Times Higher Education (THE) World Academic Summit 2022, activitate realizată în cadrul proiectului „Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă” (ESPERO), informează prof. univ. dr. Cristina Duhnea, directorul proiectului.

          Potrivit sursei citate, manifestarea a avut loc la New York University, în Statele Unite ale Americii, și s-a concentrat pe examinarea rolului pe care îl au liderii și factorii de decizie din învățământul superior în identificarea, adaptarea și îndeplinirea așteptărilor crescânde ale societății contemporane, de implicare a instituțiilor academice în educație, cercetare, inovare cu impact asupra evoluției comunităților locale, naționale și internaționale.

          „Pe durata celor trei zile am participat la o serie de sesiuni de informare care au vizat, printre altele: prioritizarea direcțiilor de cercetare, modelarea și creșterea reputației în rândul universităților, consolidarea și colaborarea inter- și transdisciplinară a rețelelor științifice globale. Totodată, în cadrul întâlnirii a fost lansat și clasamentul internațional THE World University Rankings 2023, un top care include 1.799 de instituții de învățământ superior din 104 țări și regiuni. Acesta este bazat pe 13 indicatori și măsoară performanța unei instituții academice în patru domenii: predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspective internaționale. În premieră, universitatea noastră a fost inclusă în această ierarhie”, precizează prof. univ. dr. Liliana Ana Tuță, prorector relații internaționale, studenții străini și rezidenți, care a participat din partea UOC la eveniment.

          Proiectul „Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă” (ESPERO), cod CNFIS-FDI-2022-0532, are o valoare totală de 311.500 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

 

 

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu