Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 8 decembrie 2022

 

 

Universitatea Ovidius din Constanța demarează procedurile de constituire a unui consorţiu regional pentru învăţământ dual

 

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) demarează procedura de selecție a partenerilor privați în vederea formării unui consorțiu regional integrat pentru învățământul dual, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15: Educație, Reforma 4: Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior, Investiția 6: Dezvoltarea a minimum 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate.

Alături de Universitatea Ovidius din Constanța, care va avea rolul de lider de parteneriat, din consorțiu vor face parte unități administrativ-teritoriale, unități de învățământ profesional și tehnic și operatori economici din regiunea sud-est (în special județele Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomița, Călărași). Consorțiul se va constitui în baza unui acord de parteneriat la nivel regional, cu o durată de minimum 15 ani și are drept obiectiv principal formarea profesională a elevilor și studenţilor, pentru facilitarea inserţiei absolvenţilor învăţământului preuniversitar şi universitar desfăşurat în regim de învăţământ dual pe piaţa muncii.

„În urma analizei de nevoi realizată de către Universitatea Ovidius din Constanța, am identificat următoarele domenii prioritare în care vor fi pregătiți elevii și studenții în sistem dual, în cadrul proiectului: inginerie chimică; științe inginerești aplicate (tehnologie și echipamente neconvenționale); inginerie energetică; inginerie mecanică; inginerie industrială; construcții și instalații; agricultură și inginerie agroalimentară”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu.

În cadrul procesului de selecţie a operatorilor economici vor fi respectate principiile transparenţei, tratamentului egal, nediscriminării şi utilizării eficiente a fondurilor publice.

 

Informaţii suplimentare privind procedura de selecție în cadrul proiectului pot fi consultate în anunțul publicat pe site-ul UOC - https://www.univ-ovidius.ro/.

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

Info UOC - Meniu