Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 12 decembrie 2022

        

 

Cea de-a patra ediție a Sesiunii de comunicări matematice, la Universitatea Ovidius din Constanța

Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în colaborare cu Societatea de Științe Matematice, filiala Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, a organizat, sâmbătă, 10 decembrie 2022, cea de-a patra ediție a Sesiunii de comunicări matematice dedicată studenților, masteranzilor și doctoranzilor din domeniul Matematică, dar și elevilor și cadrelor didactice din liceele constănțene.

Manifestarea s-a desfășurat în cadrul a două secțiuni, la care au fost prezenți, în total, peste 50 de participanți din țară și străinătate.

Astfel, la prima secțiune, care a avut loc în format fizic, au prezentat lucrări științifice studenţi ai FMI de la programul de licență Matematică informatică, alături de colegii lor, masteranzi la programul Matematică școlară avansată și studenţi de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Totodată, printre participanți s-au numărat și elevi și cadre didactice din licee constanțene.

Cea de-a doua secțiune a manifestării, dedicată doctoranzilor, s-a desfășurat în format online și a reunit participanți de la Şcoala Doctorală de Matematică a UOC, de la universităţi din țară (Bucureşti, Braşov, Cluj, Craiova), precum şi doctoranzi de la universităţi din străinătate (Benin, India, Marea Britanie, Republica Moldova, Slovenia, Turcia).

„Tematica abordată în cadrul primei secțiuni a vizat trecerea de la conținuturi învățate în liceu către subiecte de Analiză matematică și Algebră de nivel superior. Prezentările au avut un puternic impact, mai ales asupra elevilor și studenților din anul I, întrucât rezultatele prezentate au aplicații profunde în fizică și în matematică aplicată, ceea ce întărește convingerea tinerilor participanți că matematica este o disciplină fundamentală, care leagă celelalte științe exacte. În cadrul secțiunii dedicate doctoranzilor au fost abordate teme actuale și de interes, cu un nivel științific ridicat, din Algebră, Analiză matematică și Geometrie”, a precizat conf. univ. dr. Gabriela Badea, prodecan al FMI.

Sesiunea de comunicări matematice este organizată anual, începând din 2019, la Universitatea Ovidius din Constanța şi reprezintă o deosebită oportunitate de interacțiune între studenți, elevi și cadre didactice.

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu