Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 14 decembrie 2022

 

         

Concerte de colinde susținute de studenții Universității Ovidius din Constanța

 

Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC)organizează, în perioada 14 - 15 decembrie 2022, o serie de concerte de colinde, care vor avea loc la Muzeul de Artă din Constanța.

Primul concert, intitulat „Colindăm colind, colind”, va avea loc astăzi, 14 decembrie 2022, începând cu ora 17.00 și va fi susținut de studenții specializării Interpretare muzicală – Canto (IMC), alături de profesorii lor coordonatori: prof. univ. dr. habil. Nicoleta Ardelean, prof. univ. dr. habil. Ioan Ardelean, lect. univ. dr. Anca Săftulescu Stana. De asemenea, în cadrul concertului este invitat Corul de Maici al Mănăstirii Saon, din județul Tulcea, care va crea o atmosferă inedită pentru publicul constănțean.

Cel de-al doilea concert de Crăciun, intitulat „Venite Adoremus Dominum” se va desfășura joi, 15 decembrie 2022, începând cu ora 17.00. Studenții clasei de Canto din cadrul specializării IMC, îndrumați de prof. univ. dr. Florența Marinescu și asist. univ. dr. Radu Făgărășan, alături de actrița Dana Enache Trifan și pianista Anca Săftulescu, vor oferi publicului arii dedicate sărbătorii Crăciunului, poezie și miniaturi muzicale.

„Seria concertelor de Crăciun susținute de studenții Facultății de Arte și profesorii care i-au îndrumat și încurajat să îmbrățișeze cu drag acest talent care, bineînțeles, ca oricare altă formă de artă, vindecă sufletele oamenilor, oferă publicului constănțean un prilej ideal de a petrece timpul cu cei apropiați, într-un mod relaxant și plăcut. Scopul acestor evenimente este acela de a continua tradiția încântătoarelor colinde și de a le transmite oamenilor cele mai frumoase și sincere emoții, în această perioadă care presupune să oferim iubire, să iertăm, să ne liniștim sufletește, pentru a ne simți împliniți”, precizează prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decanul Facultății de Arte.

Intrarea la cele două concerte care vor avea loc la Muzeul de Artă din Constanțaeste liberă.

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

Info UOC - Meniu