Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 21 decembrie 2022

 

Universitatea Ovidius din Constanța: Conferință de finalizare a proiectului „Health, Solidarity and Social Cohesion with Sport”

 

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat vineri, 16 decembrie 2022, conferința de finalizare a proiectului nr:  2020-1-TR01-KA204-093342 - „Health, Solidarity and Social Cohesion with Sport”, Programul Erasmus Plus, Parteneriate Strategice – Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici.

Proiectul a fost implementat în perioada decembrie 2020 – decembrie 2022 în cadrul unui consorțiu din care fac parte șapte organizații, UOC având calitatea de partener, alături de instituții din Turcia, Spania, Grecia și Polonia.

Scopul proiectului a fost reprezentat de elaborarea unor materiale inovatoare și implementarea de activități educaționale destinate creșterii numărului de persoane care dețin cunoștințe despre un stil de viață sănătos, precum și gestionarea crizelor în domeniul sănătății personale și publice, prin intermediul sportului, pentru a contribui la sănătatea comunității, la bunăstare socială și armonie.

Sub coordonarea Universității din Ankara (Turcia), proiectul „Health, Solidarity and Social Cohesion with Sport” și-a propus mai multe obiective:

  • Creșterea numărului de persoane care dețin cunoștințe despre un stil de viață sănătos pentru a contribui la sănătatea comunității, bunăstare socială și armonie;
  • Oferirea de oportunități pentru ca oamenii să-și îmbunătățească atitudinea, înțelegerea și abordarea propriilor nevoi;
  • Dezvoltarea și creșterea gradului de conștientizare cu privire la gestionarea crizelor în domeniul sănătății personale și publice prin intermediul sportului;
  • Dezvoltarea și creșterea gradului de conștientizare cu privire la valorile europene în domeniul educației prin oferirea de oportunități egale și accesibile la aceasta tuturor oamenilor.

„Pentru realizarea scopului proiectului, au fost implementate la nivel local, o serie de activități concretizate, în principal, în organizarea de seminarii destinate dobândirii de cunoștințe despre un stil de viață sănătos prin intermediul sportului, contribuției sportului la bunăstarea mentală și psihologică, precum și importanței sportului activ și pasiv în viața de zi cu zi. Aceste activități au fost completate de organizarea unui concurs de fotografii intitulat „Suntem sănătoși?”, câștigătorii desemnați în baza procedurii și criteriilor definite în proiect fiind recompensați cu premii în bani, în valoare totală de 1.000 lei”, precizează conf. univ. dr. Gabriela Gheorghiu, prodecan al Facultății de Științe Economice.

De asemenea, Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit, în perioada 24 - 26 iunie 2022, cea de-a cincea întâlnire transnațională, în cadrul proiectului, care a reunit la Constanța reprezentanți din Turcia, Spania, Grecia, România și Polonia.

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

 

Info UOC - Meniu