Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 25 ianuarie 2023

         

Eveniment despre agricultura inteligentă din punct de vedere climatic, la Universitatea Ovidius din Constanța

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a găzduit, recent, un eveniment de networking dedicat multiplicatorilor cursului de pregătire „Antreprenoriat pentru o agricultură inteligentă climatic în bazinul Mării Negre”, organizat în cadrul proiectului „Alianța Transfrontalieră pentru Agricultură Ecologică și Climatică în Bazinul Mării Negre” (AGREEN).

Alături de echipa de proiect, la întâlnire au participat reprezentanți ai UOC, ai Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA), ai asociațiilor profesionale din domeniul agricol, ai administrației locale și fermieri.

„Agenda evenimentului a fost construită în jurul temelor cheie din curriculumul de formare a cursului „Antreprenoriat pentru o agricultură inteligentă climatică în Bazinul Mării Negre”, dezvoltat în cadrul proiectului AGREEN, axându-se pe: abordareaantreprenoriatului în agricultură inteligentă climatică (CSA);construirea și susținerea lanțurilor valorice agroalimentare rezistente la climă; managementul fermelor durabile; posibile surse de finanțare a activităților CSA și marketing pentru produse agricole durabile”, precizează prof. univ. dr. Liliana Panaitescu, directorul de proiect din partea UOC.

Participanții la întâlnire au primit materialele cursului de formare „Antreprenoriat pentru Agricultură inteligentă climatică în Bazinul Mării Negre”, care este disponibil pentru toți cei interesați sub formă de manual, publicat pe site-ul proiectului https://agreen-project.eu/. De asemenea, cursul este prezentat în limba română sub formă de resurse educaționale deschise și integrat în Platforma Internet AGREEN.

Proiectul „Alianța Transfrontalieră pentru Agricultură Ecologică și Climatică în Bazinul Mării Negre” (AGREEN), cofinanțat de UE în cadrul Programului Operațional Bazinul Mării Negre (BMN) 2014-2020,urmărește să creeze capacități pentru crearea de rețele și transferul transnațional de cunoștințe pentru stabilirea unei agriculturi inteligente din punct de vedere climatic și menținerea unor rate mai ridicate de împlinire economică și socială.

Alături de Universitatea Ovidius din Constanța, parteneri în cadrul proiectului AGREEN sunt: Association „Dobrudzha Agrarian and Business School” (DABS), Bulgaria, Tekirdağ Namık Kemal University, Turcia, Biological Farming Association Elkana, Georgia, International Center for Agribusiness Research and Education (ICARE), Armenia, Development Agency of Eastern Thessaloniki Local Authorities (Anatoliki S.A.), Grecia.

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu