Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 6 aprilie 2023

 

 

Armand Goșu,  conferință și triplă lansare de carte, la Universitatea Ovidius din Constanța

 

            Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează, vineri, 7 aprilie 2023, la ora 12:30, în Sala Senatului a Campusului universitar, Corp A (Aleea Universității, nr.1), lansarea volumelor: „Între Napoleon și Alexandru I. Contextul internațional al anexării Basarabiei” (2022);  „Rusia, o ecuație complicată” (ediția a II-a) și „Putin, obsesia imperiului”, semnate de Armand Goșu, de la Universitatea din București (UB).

În continuarea evenimentului, Armand Goșu va susține conferința cu titlul „Rusia, un an de la invadarea Ucrainei”, moderată de Daniel Citirigă, cadru didactic al Facultății de Istorie și Științe Politice.

Armand Goșu predă la Facultatea de Științe Politice a UB: Istoria Politică a Rusiei și URSS, Istoria politicii externe și a diplomației sovietice, Evoluții în fostul spațiu sovietic și Introducere în istoria serviciilor secrete sovietice. Deține un doctorat (Moscova, 1998), despre politica externă a Imperiului Rus, a fost cercetător al Institutului de Istorie „Nicolae Iorga” din București și coordonator de programe la Institutul Român de Istorie Recentă.

De asemenea, Armand Goșu a fost corespondent la Moscova pentru Radio BBC, între 1995 și 1998 și 1999-2000, apoi redactor-șef adjunct și redactor șef la „Revista 22”, editată de Grupul de Dialog Social.  A publicat „Euro-falia. Turbulențe și involuții în fostul spațiu sovietic” (Curtea Veche Publishing, 2016), „Democrația sub asediu. România în context regional” - coordonator alături de Alexandru Gusi – (Corint, 2019), „Istoria comunismului din România, vol. III. Documente, Nicolae Ceaușescu (1972-1975)”, coeditor alături de Dorin Dobrincu și Mihnea Berindei (Polirom, 2016).

Nu în ultimul rând, Armand Goșu semnează numeroase articole în reviste științifice, dar și de popularizare în „Revista 22”, „Dilema Veche” și „Contributors” și este prezent în spațiul public cu analize și comentarii despre fostul spațiu sovietic.

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

Info UOC - Meniu