Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 9 mai 2023

         

 

Universitatea Ovidius din Constanța: Conferință de lansare a unui proiect despre energia regenerabilă și eficiența energetică

 

          Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), alături de compania Cosvitec Est, organizează miercuri, 10 mai 2023, conferința de lansare a proiectului Green Energy for Everyone (GEE).

          Evenimentul va avea loc în Sala Frescelor a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, începând cu ora 10:00, și are drept scop prezentarea obiectivelor și a activităților proiectului.

          „Prin acest demers, dorim să atragem atenția publicului larg și părților implicate în acest domeniu, asupra dezvoltării cunoștințelor și a gradului de conștientizare cu privire la problematica surselor de energie regenerabilă și eficiența energetică. Potrivit studiilor analizate la depunerea propunerii de proiect, am constatat faptul că, în prezent, la nivel global, se produce și se consumă o cantitate enormă de energie electrică, în principal din prelucrarea combustibililor fosili și transformarea energiei nucleare. Prin intermediul acestui proiect, tragem un semnal de alarmă cu privire la epuizarea acestor resurse naturale și la posibilitatea utilizării unor energii alternative, cum ar fi cea solară, eoliană, hidroelectrică, oceanică, geotermală, biomasă și biocombustibili”, a precizat prof. univ. dr. Cristina Duhnea, responsabilul de proiect din partea UOC.

          Proiectul Green Energy for Everyone (GEE), cu o valoare totală de 165.482 euro, finanțat de Innovation Norway prin Norway Grants, este implementat în perioada aprilie 2023 - martie 2024, în cadrul unui consorțiu din care fac parte Cosvitec Est (lider de proiect), Universitatea Ovidius din Constanța, Administrația Fondului pentru Mediu, și DiFine PR.

 

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

 

Info UOC - Meniu