Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 17 mai 2023

 

 

„Artă la metru 3 6 9” – expoziție de serigrafie semnată de conf. univ. dr. Ovidiu Felipov, la Muzeul de Sculptură „Ion Jalea” din Constanța

 

 

          Conf. univ. dr. Ovidiu Felipov din cadrul Facultății de Arte a Universității Ovidius din Constanța (UOC) expune o colecție personală de lucrări, intitulată „Artă la metru 3 6 9”, la Muzeul de Sculptură „Ion Jalea” din Constanța. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 18 mai 2023, la ora 19:00.

          „Evenimentul distruge graniţele cunoscute şi propune un nou concept de comunicare cu publicul. Este vorba despre un performing de serigrafie, dimensionat multimedia, pentru care am pregătit 60 de metri de lucrare sau de lucrări, cum doriţi, şi fiecare dintre participanţi va primi o lucrare, alături de un set de instrucţiuni cu ajutorul cărora să decripteze un mesaj. Practic, performingul se prelungeşte, din cadrul oficial al evenimentului, în spaţiul intim al fiecăruia dintre participanţi, care vor prelua încărcătura de gând şi conexiuni şi, poate, vor ajunge la revelaţii”, a precizat conf. univ. dr. Ovidiu Felipov.

          În cadrul evenimentului, fundalul sonor va fi asigurat de asist. univ. dr. Adrian Hasna Preda.

          „Artă la metru 3 6 9” reprezintă intersecţia dintre numerologie, artă plastică, geometrie sacră, fizică, mistică şi semiologie și continuă şă dezvolte seria de expoziţii începută de conf. univ. dr. Ovidiu Felipov în 2019, cu expoziția personală intitulată „Artă la metru... antic”.  

          „În luna august a anului 2022 am început un proiect intitulat « Redescoperirea Patrimoniului Artistic Local », care a constat într-un voiaj imaginar prin secțile Muzeului de Artă Constanța: Muzeul Ion Jalea și Muzeul din Topalu. Proiectul își propune să apropie vizitatorii de artiști și colecțiile muzeale iar demersul artistului conf. univ. dr. Ovidiu Felipov face exact acest lucru, dezvăluie publicului ceea ce înseamnă laboratorul unui artist, făcându-l pe acesta să ia parte la actul de creație”, precizează lect. univ. dr. Lelia Rus-Pîrvan, directorul Muzeului de Artă Constanța.

          Evenimentul este organizat de Muzeul de Artă din Constanța, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Primăria Municipiului Constanța și Consiliul Județean Constanța.

          Expoziția a fost prezentată, recent, și la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

 

***

 

          Ovidiu Felipov este coordonatorul specializării Arte Plastice și Decorative a Facultății de Arte din cadrul UOC. Cu o experiență de peste 25 ani în domeniul artelor plastice, Ovidiu Felipov este specializat în pictură, design, grafică, gravură, artă decorativă etc.

          Pe lângă activitatea didactică, Ovidiu Felipov are o carieră artistică bogată, care include  expoziții personale și colective, la nivel național și internațional. Printre distincțiile pe care le-a obținut se numără și premiul al III-lea la Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși”, Târgu Jiu 2022, un eveniment la care au participat artiști din 40 de țări.

 

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu