Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 19 mai 2023

        

 

Comunicat de presă

In Memoriam prof. univ. dr. Dragomir Coprean

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) aduce un omagiu la trecerea în eternitate a prof. univ. dr. Dragomir Coprean, fost decan al Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA), profesor emerit al UOC, conducător de doctorat, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România.

Absolvent al Facultății de Biologie – Geografie – Geologie, secția Biologie, a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, prof. univ. dr. Dragomir Coprean a devenit, în anul 1981, doctor în biologie/fiziologie animală la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

A parcurs toate treptele unei cariere de cercetare în fiziologie animală, de la biolog debutant până la cercetător științific principal II, iar din anul 1991 a fost cadru didactic al Universității Ovidius din Constanța, unde a desfășurat ocomplexă activitate didactică.

Pe parcursul carierei sale, a contribuit la înființarea, dotarea și modernizarea a 29 de laboratoare de specialitate în cadrul al Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole. Totodată, prof. univ. dr. Dragomir Coprean s-a implicat în activitatea administrativă și a fost șef de catedră (1997–2002), membru în consiliul FSNSA (1991–2012),membru însenatul UOC(2000–2012),decanal FSNSA (2000–2012)

Conducător de doctorate din anul 2007, prof. univ. dr. Dragomir Coprean a contribuit la formarea de specialiști în domeniul fiziologiei animale, iar prin implicarea sa în contracte de cercetarea asigurat condiții pentru ca o serie de studenți, masteranzi și cadre didactice să poată căpăta competențele necesare pentru a promova în carieră sau pentru a se forma ca cercetători.

Activitatea academică a prof. univ. dr. Dragomir Coprean s-a concretizat,în decursul celor 50 de ani de activitate, în 155 de lucrări științifice in extenso, dintre care 37 publicate în străinătate (24 lucrări cotate ISI), 119 publicate în reviste recunoscute la nivel național și indexate în baze de date internaționale, șapte cărți de specialitate și un brevet de invenție. Totodată, prof. univ. dr. Dragomir Coprean participat la desfășurarea a 132 de contracte de cercetare, dintre care a fost responsabil sau director de proiect în 44 de contracte.

Ne exprimăm pe această cale întreaga recunoștință pentru activitatea depusă de prof. univ. dr. Dragomir Coprean în cadrul facultății, universității și școlii doctorale.

 

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Comunitatea academică a Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu