Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 23 mai 2023

        

 

Simpozion internațional despre restaurarea și conservarea artei religioase, la Universitatea Ovidius din Constanța

        

         Facultatea de Teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi și European Journal of Science and Theology, organizează, în perioada 26-27 mai 2023, cea de a XIII-a ediție a Simpozionului European de Restaurare și Conservare a Artei Religioase (European Symposium on Religious Art Restoration & Conservation - ESRARC 2023).

         Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 26 mai 2023, începând cu ora 10.00, în Sala Senatului din Campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1).

         „Simpozionul internațional își propune o abordare multilaterală a unei serii de teme, precum: valori socio-spirituale ale artei religioase; conservare și restaurare a patrimoniului cultural religios; obiective turistice sacre în dinamica marketingului turistic; materialitate și semnificație în arta și arhitectura religioasă; cultură și identitate în arta și arhitectura religioasă din Dobrogea”, precizează conf. univ. dr. Ioan Dura, organizatorul evenimentului.

         Potrivit organizatorilor, la această ediție a simpozionului s-au înscris profesori și cercetători de la mai multe universități din străinătate și din țară: Universitatea din Tuscia (Italia), Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea din Craiova, Universitatea Ovidius din Constanța.

 

 

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

 

 

 

 

 

Info UOC - Meniu