Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 29 iunie 2023

        

 

Doctorandă a Universității Ovidius din Constanța premiată la Concursul Internațional de Difuzare a Științei „Ma thèse en 180 secondes”

 

Mirela Pisaltu, doctorandă în cadrul Școlii Doctorale de Științe Umaniste a Universității Ovidius din Constanța (UOC), a obținut locul al II-lea la cea de-a șasea etapa națională a concursului internațional de difuzare a științei „Ma thèse en 180 secondes”, organizat de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF).

Doctoranda a fost coordonată de prof. univ. dr. Monica Vlad și a susținut, într-un timp limitat, prezentarea propriei tezei de doctorat, concentrată pe reprezentările discursive asociate unui bun profesor de limba franceză în orașul Constanța.

„Premiul obținut confirmă nu doar calitatea cercetării doctorale, ci, mai ales, capacitatea doctorandei de a transmite unui public nespecialist rezultatele obținute, competență extrem de utilă în societatea actuală bazată pe cunoaștere. Pe de altă parte, participarea doctoranzilor la astfel de competiții permite crearea unei culturi comunicaționale la nivelul școlilor doctorale, inserția într-o rețea de colaborări naționale și internaționale și promovarea UOC pe harta performanței academice”, a precizat prof. univ. dr. Monica Vlad, directorul Institutului Studiilor Doctorale din cadrul UOC.

La Concursul Internațional de Difuzare a Științei „Ma thèse en 180 secondes” au participat 11 doctoranzi finaliști la etapa națională, care, având la dispoziție trei minute, au prezentat publicului rezultatele propriilor cercetări doctorale, într-o manieră clară și convingătoare.

 

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu