BIROUL DE PRESĂ
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Constanța, 12 iulie 2023
Universitatea Ovidius din Constanța: Workshop despre efectele geopolitice ale războiului din Ucraina
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin „Institute for Black Sea Studies” și Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP), a organizat marți, 11 iulie 2023, workshop-ul cu tema: The Russo-Ukrainian War and the Black Sea Geopolitics: The Implications to the US, Asia & Europe.
Kent Calder, profesor la Școala de Studii Internaționale Avansate a John Hopkins University, a susținut prelegerea cu titlul Eurasia's Transformation: Linkages to Black Sea Geopolitics, cu accent pe importanța zonei Mării Negre, atât în context regional, cât și în context mai larg, european și asiatic.
Jae-Seung Lee, profesor de relații internaționale la Korea University, a prezentat situația actuală a politicilor de alianță din Asia, cu accent pe rolul Republicii Coreea și interdependențele zonei cu Europa și Statele Unite, în comunicarea cu titlul: Building a New Security Identity: Geo-political and Geo-economic Challenges for South Korea.
Metin Omer, cercetător științific la „Institute for Black Sea Studies” din cadrul UOC, a prezentat comunicarea cu titlul The Geopolitics of Crimea and Crimean Tatars, subliniind efectele anexării Peninsulei Crimeea asupra comunității tătare, cât și raporturile acesteia cu Ucraina (până în 2014) și cu Federația Rusă.
Evenimentul a fost deschis de prof. univ. dr. habil. Diane Vancea, președintele Senatului UOC, și moderat de conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, decanul FISP. Cele trei comunicări au fost urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri.
Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa