Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 5 octombrie 2023

         

 

Prelegere despre Constituția Statelor Unite ale Americii la Universitatea Ovidius din Constanța

 

Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) găzduiește joi, 5 octombrie 2023, o prelegere pe tema sistemului constituțional din Statele Unite, susținută de prof. Robert W. Emerson J.D.

Evenimentul va avea loc de la ora 16:15, în Amfiteatrul 103 din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității nr. 1) și va cuprinde o sesiune de întrebări și răspunsuri moderată de conf. univ. dr. Anca Jeanina Niță și asist. univ. dr. Anthony M.D. Murphy din cadrul FDSA.

În cadrul prelegerii, prof. Robert W. Emerson J.D. va prezenta Constituția SUA și va aborda subiecte precum disputa interpretativă dintre voința puterii constituante originare și constituționalismul viu, noțiunea de proces echitabil și libertatea de exprimare.

 

Prof. Robert W. Emerson J.D. este titularul Catedrei Huber Hurst de dreptul afacerilor la Warrington College of Business, University of Florida, fiind, în același timp, profesor afiliat al Centrului pentru Studii Europene la Colegiul de Arte Liberale din aceeași universitate. Autor al unor cărți, capitole și articole publicate în reviste juridice de prestigiu, profesorul Emerson a ținut prelegeri la sute de conferințe organizate la universități din întreaga lume. A practicat avocatura în perioada 1982-1988 și oferă servicii de consultanță sau expertiză din anul 1988, depunând mărturie în numeroase procese, inclusiv în fața Congresului SUA.

De-a lungul întregii sale cariere, profesorul Emerson a primit numeroase distincții, dintre care opt premii ale Academiei de Studii Juridice în Afaceri (ALSB) pentru cel mai bun articol, respectiv 22 de premii pentru activitatea didactică, inclusiv Premiul Național John Bonsignore pentru contribuții excepționale aduse învățământului juridic. Mai mult, ALSB i-a decernat, în anul 2021, Premiul pentru reușite deosebite în carieră.

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

Info UOC - Meniu